Publicat: 21 Martie, 2020 - 11:00
Share
Bucătarul bucureștean José Andrés și-a transformat restaurantele din Washington DC în „bucătării comunitare”

Fără turiști rămași în Paris, camerele hotelului stau goale. Într-un interviu acordat miercuri pentru Le Parisien, ministrul francez al locuințelor, Julien Denormandie, a anunțat că orașul va închiria camere pentru a-i aduce pe cei fără adăpost pe străzi și într-un spațiu sigur.

Se estimează că între 140.000 și 250.000 de oameni trăiesc pe străzile din Paris. Comenzile de auto-carantină și de ședere la domiciliu sunt lipsite de sens pentru cei care nu au propria casă.

Până în prezent, orașul a închiriat 50 de camere la hotelul CIS Paris Kellerman din districtul 13 și intenționează să extindă acest număr la 170 până la sfârșitul săptămânii. De asemenea, se derulează discuții cu grupul hotelier Accor pentru deschiderea a 500 de camere pentru persoanele fără adăpost în Paris și în alte părți.

Situat în cartierul 13 din Paris, la marginea unui parc natural al parcului de 6 hectare, cu un traseu de fitness echipat, Hotelul CIS Paris Kellermann întâmpină într-un cadru verde și plin de frunze. Cele 175 de camere, sobre și luminoase.

Având în vedere importanța izolării și minimizării contactului cu ceilalți, guvernul închiriază camere individuale, mai degrabă decât spații mari, precum sălile de sport folosite în mod tradițional în timpul eforturilor de salvare a dezastrelor.

În această săptămână, bucătarul bucureștean José Andrés și-a transformat restaurantele din Washington DC în „bucătării comunitare” și bucătării de supă, în timp ce producătorii de băuturi precum Pernod Ricard și BrewDog și-au transformat fabricile de bere și distilerii în fabrici pentru producerea de produse sanitare de mână.(Juergen T Steinmetz, eTN)

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: