Publicat: 19 Februarie, 2013 - 20:41
Share

 Nissan lansează noul model Note, rivalul modelelor Ford B-Max și Opel Meriva. Lansarea noului model, prevăzută în luna martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, este catalogată un atac fără precedent față de rivalii europeni din clasa mică.

A doua generație Note se află undeva la granița dintre monovolum și mașină de oraș. Modelul adopta un design mai apropiat de cel al unui hatchback clasic, fără a renunța la poziția elevată de conducere sau la habitaclul neobișnuit de încăpător și de modulabil, cu banchetă culisantă și portbagaj cu podea dublă, scrie AutoBis.

Nissan vrea să repete succesul modelelor Juke şi Qashqai, poziţionate ca alternative complet inedite şi versatile la modelele convenţionale echivalente.

Noul Nissan Note va putea fi comandat din toamna acestui an, în 3 variante de motorizare.

În premieră pentru clasa mică, Nissan oferă programul Around View Monitor, dar şi o colecţie de sisteme de asistenţă de ultimă generaţie, reunite sub denumirea Safety Shield.

Pachetul include monitorizarea unghiurilor moarte, avertizare la părăsirea involuntară a benzii de rulare şi un sistem de alertare a şoferului în cazul apariţiei unui obstacol sau a unui pieton în timpul manevrelor de parcare cu spatele.

Around View Monitor oferă pe display-ul central de 5,8 inci o vedere aeriană de ansamblu a maşinii, imagine ce facilitează gararea maşinii în locurile înguste de parcare.

Modelul va fi fabricat la Sunderland, în Marea Britanie și va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.