Publicat: 3 Iunie, 2020 - 13:11
Share

Incepând de astăzi, 3.06.2020, Muzeul Ţării Secaşelor din Miercurea Sibiului, unitate componentă a Muzeului ASTRA, se va redeschide. Reamintim faptul că instituţia a sistat orice acţiune destinată vizitatorilor în data de 12.03.2020, ca măsură pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

În prezent, toate măsurile de prevenţie şi protecţie sunt luate, iar unitatea muzeală a fost dotată cu dezinfectant şi alte elemente antiseptice/ virusologice recomandate de Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Totodată, personalul din Muzeu a fost instruit cu privire la măsurile pentru combaterea coronavirusului.

Inaugurat anul trecut, pe 19 mai, Muzeul Ţării Secaşelor, cel mai nou muzeu din peisajul cultural al judeţului Sibiu, reuneşte exponate reprezentative acestei zone, ilustrând aspecte referitoare la istoria, viaţa cotidiană şi ocupaţiile românilor, saşilor, landlerilor etc. Sediul este într-o clădire aflată în Piaţa Corneliu Medrea, nr. 31, în zona centrală, în apropierea bisericii greco-catolice şi a bisericii evanghelice din Miercurea Sibiului. Lucrările de amenajare au durat un an de zile, iar expoziţia de aici cuprinde toate cele patru încăperi ale clădirii. Muzeul conţine piese de mobilier, textile, costume tradiţionale, mijloace de transport, instrumentar agricol etc., toate puse în valoare (şi) prin intermediul mijloacelor audio-video. Acest proiect a fost posibil cu ajutorul Consiliului Judeţean Sibiu

Program de vizitare - miercuri până duminică, între orele 10:00 -18:00.