Publicat: 2 Iunie, 2020 - 18:00
Share

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat, astăzi, la redeschiderea către public a Muzeului Național „Peleș”, Sinaia, unul dintre cele mai vizitate muzee din țară. La evenimentul de reluare a activității cu publicul au mai participat: Raluca Turcan, Vicepremier, Narcis Dorin Ion, Manager al Muzeului Național ‚‚Peleș’’ și Ion Tucă, Director al Casei Regale a României.

„Cu această ocazie, a redeschiderii Muzeului Național Peleș, transmitem românilor că viața revine, încet, la normal. Muzeul Peleș este un obiectiv de patrimoniu de o excepțională valoare și merită să fie un magnet pentru ceea ce înseamnă viața culturală a României. Dorim să redevină un centru de atracție turistică pentru Sinaia și un motiv de a deschide viața culturală în întreaga țară“, a declarat Raluca Turcan, Vicepremier.

Mă bucur că relația cu Casa Regală a fost reluată cu ocazia guvernării liberale și, astfel, a fost facilitată debolcarea unor acțiuni comune. Era foarte important să se deschidă Muzeul Național Peleș, deoarece este un obiect de patrimoniu emblematic, sustenabil, care trăieste exclusiv din venituri proprii.  De asemenea, primește cei mai mulți vizitatori anual, în spații închise, peste 400 mii. A fost un efort al echipei muzeale de a relua. în aceste condiții, activitatea, având în vedere că muzeul are peste 60.000 de obiecte de patrimoniu, unele cu caracter de unicitate, clasate în categoria juridică Tezaur. Invit românii să-și viziteze muzeele și să nu-și uite istoria“, a declarat Ministrul Gheorghiu.

Având în vedere restricțiile impuse de starea de alertă, Castelul Peleș poate fi vizitat, deocamdată, doar la parter (17 camere), de marți până duminică, de la 8:30 până 17:30. Castelul Pelișor va putea fi vizitat de miercuri până duminică, în intervalul 9:00 – 17:00, doar la parter și etajul întâi. În intervalul 12:30 - 13:00, se face o pauză pentru dezinfectarea suprafețelor și pentru aerisirea spațiilor expoziționale.

Tag-uri Institutii: