Publicat: 1 Aprilie, 2020 - 13:47
Share

Muzeul Municipiului Bucureşti a rămas dedicat, pe fondul pandemiei, activităţilor pentru public, care au fost mutate din planul realităţii fizice, în planul realităţii virtuale. Între timp, toate cele 15 pagini de facebook ale MMB s-au transformat în reale reviste culturale destinate publicului larg, dar pe profilul unităţii muzeale la care se referă: arheologie, antropologie, istorie urbană, istoria artei. Echipa muzeului s-a mobilizat şi a mai fost găsită o idee pentru împărtăşirea unor informaţii utile tuturor.

De astăzi începând, Muzeul Municipiului Bucureşti oferă acces gratuit în cadrul unei noi secţiuni - creată special pe site-ul muzeulbucurestiului.ro - care se numeşte "CINEMA MUSEION" la filme documentare cu imagini vechi, din arhiva instituţiei, care aduc un plus excelent de informaţii faţă de cele oferite prin expoziţiile permanente şi tematice, temporar închise până la ridicarea stării de urgenţă.

Filmele documentare din arhiva MMB pot fi vizualizate accesând acest link: http://muzeulbucurestiului.ro/cinema-museion.html

În acest moment sunt opt astfel de filme de arhivă în noua secţiune, vor mai urma şi altele. Publicul este invitat să le vizioneze în tihna propriei locuinţe, urmând ca apoi, după redeschiderea muzeelor, să vadă cu alţi ochi şi să înţeleagă în profunzime şi detaliu tot ceea ce se va revela spre cunoaştere.

Click aici: http://muzeulbucurestiului.ro/cinema-museion.html... şi vizionare plăcută!
 

Tag-uri Institutii: