Publicat: 22 Mai, 2012 - 10:36
Share

Aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Universităţii „Andrei Şaguna” este marcată de cursul festiv de încheiere a studiilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializările Finanţe şi Bănci şi Management.

Promoţia jubiliară va purta numele ilustrului academician Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României, cel care va susţine prelegerea ocazionată de eveniment şi va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Andrei Şaguna”, Diploma Jubiliară şi Medalia omagială „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna”.

Academicianul Mugur Isărescu este absolvent al Facultăţii de Comerţ Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi doctor în economie cu teza „Politici ale ratelor de schimb”.

Mugur Isărescu este autorul planului economic liberal care a condus la redresarea României printr-o politică monetară extrem de inteligentă, pusă în aplicare atât în perioada mandatului său de prim ministru (decembrie 1999 – decembrie 2000), cât şi în perioada mandatelor sale de guvernator al Băncii Naţionale a României (1990-2012, excepţie făcând perioada în care a fost premier). Totodată, a elaborat strategia economică de aderare la Uniunea Europeană în timpul mandatului de prim-ministru.

Academicianul este membru al prestigiosului Club de la Roma, deţinând funcţia de preşedinte al Asociaţiei Române a Clubului de la Roma şi, de asemenea, este membru al celebrei Comisii Trilaterale.

Mugur Isărescu este autorul a numeroase lucrări deosebit de valoroase, publicate în ţară şi în străinătate, în domeniul bancar, monetar şi financiar.

Cursul festiv va avea loc în Aula Magna a Universităţii ”Andrei Şaguna”, astăzi, 22 Mai 2012, începând cu ora 16.00.