Publicat: 2 Iulie, 2012 - 16:09
Share


Unul dintre motivele expuse de către judecătorii Tribunalului Bucureşti în motivarea dată după ce aceştia au luat decizia de a nu amâna încarcerarea lui Adrian Năstase este că medicii de la Spitalul Floreasca nu au prezentat o justificare solidă pentru amânarea transferului fostului premier la spitalul penitenciar.

Judecătorii  au arătat prin motivarea publicată că medicii lui Adrian Năstase nu au avut motive solide pentru a amâna transferul la spitalul penitenciar. Mai mult, comisia miltidsciplinară a Spitalului Floreasca a amânat nejustificat externarea fostului premier.

„Acesta nu încearcă decât să amâne, în mod nejustificat şi cu nesocotirea dispoziţiilor legale în materie, redate mai sus, externarea persoanei condamnate Năstase Adrian în vederea conducerii sale la un loc de detenţie, în temeiul art.422 alin.1 din Codul de procedură penală”, se arată în motivarea Tribunalul Bucureşti.

 Judecătorii mai susţin că rănile şi bolile lui Adrian Năstase erau preexistente internării şi nu împiedicau cu nimic încarcerarea lui. În motivaţie mai este specificat că cei care se pot pronunţa asupra locaţiei unde trebuie tratat deţinutul sunt medicii din spitalul-penitenciar, şi nu invers.

„Medicul care examinează persoana condamnată la primirea în penitenciar decide dacă aceasta trebuie internată /consultată într-un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii, şi nu invers; în speţă, nu medicul de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti decide dacă persoana condamnată poate fi sau nu internată într-un penitenciar-spital”, mai spus judecătorii.

De asemenea, judecătorul Georgiana Tudor arată că, în ciuda spuselor lui Adrian Năstase, că poliţiştii de la serviciul investigaţii criminale nu au făcut decât să-i înmâneze acestuia decizia respectivă fără a continua cu celelalte două etape ale procedurii de încarcerare, respectiv arestarea în vederea conducerii la penitenciar şi depunerea acestuia la o unitate de detenţie.