Publicat: 6 Mai, 2020 - 12:50
Share

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) continuă achiziţiile de echipamente medicale, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru dotarea spitalelor din România, în contextul luptei anti-COVID 19.

Astfel, ministrul Ion Ştefan a semnat astăzi, 6 mai, contractul prin care sprijină achiziţionarea, în regim de urgenţă, de noi echipamente, în valoare de 609.150 lei (fără TVA), pentru dotarea şi echiparea Ambulatoriului din Curtea de Argeş, necesare tratamentului pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19.

În cadrul proiectului, vor fi achiziţionate:

* zece paturi ATI-STRYKER;

* o staţie centrală monitorizare funcţii vitale cu zece monitoare;

* un sistem de sterilizare automat (pentru spaţii închise);

* două injectomate (pompe tip seringă cu funcţii de dozare).

'Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii Ambulatoriului din Curtea de Argeş şi dotarea cu aparatură, respectiv echipamente medicale de înaltă performanţă necesare unui act medical de calitate. Numai prin sprijinirea sistemului medical românesc putem învinge, mai repede, efectele pandemiei', a precizat ministrul Ion Ştefan.

Investiţiile pentru Ambulatoriul din Curtea de Argeş vor continua, urmând să mai fie achiziţionate echipamente medicale în valoare de 9.284.666,78 lei.

Reiterăm faptul că MLPDA, prin Autoritatea de Management (AM) a POR, îi îndeamnă pe toţi beneficiarii care au contracte în derulare în cadrul Axei Prioritare 8 (Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale) să apeleze cu încredere la personalul AM POR pentru a identifica împreună soluţii similare şi rapide pentru cât mai multe proiecte, astfel încât să poată asigura tratament adecvat pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19.