Publicat: 22 Aprilie, 2020 - 08:35
Share

Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile pentru instalarea şi operaţionalizarea unui Sistem Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT) la Timişoara, în incinta stadionului CFR.

Începând cu miercuri, 22 aprilie, sunt planificate operaţiunile de transport al containerelor şi echipamentelor SMMIT de la Centrul Farmaceutic Zonal Sebeş către locaţia de instalare şi lucrări de amenajare genistică pentru pregătirea terenului. Ulterior, vor fi desfăşurate activităţile de instalare a tuturor elementelor componente ale facilităţii medicale, precum şi racordarea la utilităţi.

Sistemul este alcătuit dintr-o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI şi este compus, printre altele, din unităţi de triaj, radiologie, sterilizare, laborator şi zonă de decontaminare. În locaţie va fi instalat şi un modul (tabără) de carantinare şi izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Formaţiunea medicală va funcţiona ca secţie de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" Timişoara, pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Instalarea şi operaţionalizarea SMMIT Timişoara este realizată de Direcţia medicală, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcţia logistică şi Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Tag-uri Institutii: