Publicat: 9 Iulie, 2012 - 15:41
Share

Statul de drept a fost încălcat "în mod inacceptabil" în România în timpul luptei pentru putere dintre liderii ţării, este de părere cancelarul german Angela Merkel.

 Merkel a discutat, Luni, la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu, iar acesta i-a confirmat motivele îngrijorării, a anunţat biroul de presă al Guvernului german, potrivit Bloomberg.

„Cancelarul consideră inacceptabil ca principiile de bază ale statului de drept să fie încălcate într-o ţară membră a Uniunii Europene", potrivit comunicatului.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a declarat că Uniunea Europeană ar putea lua măsuri împotriva României, însă acest lucru va fi stabilit după discuțiile cu Victor Ponta din această săptămână.
 
„Cancelarul a subliniat ca va sustine Uniunea Europeana pentru a adopta eventualele consecinte necesare in urma destituirii lui Basescu. Masuri in acest sens ar putea fi adoptate dupa discutiile prevazute cu Victor Ponta din aceasta saptamana, la Bruxelles...Suspendarea lui Basescu, vineri, si organizarea unui referendum s-au derulat de o asemenea maniera incat violeaza principiile de baza ale statului de drept si trecand peste toate institutiile Constitutiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert