Publicat: 15 Iunie, 2020 - 16:46
Share

Mai multe restricții impuse de epidemia de coronavirus sunt eliminate începând de luni, 15 iunie. Printre acestea se numără deschiderea mall-urilor, a piscinelor, a sălilor de sport, dar și mărirea numărului de persoane care participă la evenimente.

Evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane, iar evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

De asemenea, se măreşte la 6 numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale.

Se reiau activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, respectiv mall-urile. Se vor deschide doar magazinele. Restaurantele, locurile de joacă, sălile de jocuri și cinematografele rămân închise.

Tot de astăzi se deschid ştrandurile exterioare, piscinele exterioare și sălile de sport/fitness. Se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tratament balnear.

Documentul emis de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prevedea și deschiderea creşelor, a grădiniţelor şi a after-school-urilor, însă ieri ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că acestea rămân închise pentru că nu au fost încă elaborate normele.

Potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de astăzi se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Se pot relua zborurile către şi din ţările pentru care persoanele care sosesc în România sunt exceptate de la măsura de carantină / izolare, stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Tag-uri Institutii: