Publicat: 16 Noiembrie, 2013 - 11:30
Share

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 16 noiembrie – 15 decembrie 2013 ateliere educative pentru copii (3 – 12 ani) însoţiţi de mama, tata, bunica sau bona sub genericul „Cu mama la muzeu…de Sărbători”!

Proiectul face parte din programul „Vacanţă la Muzeul Satului” şi este dedicat copiilor şi părinţilor spre cunoaştere a datinilor şi obiceiurilor din calendarul popular, a meşteşugurilor tradiţionale prin organizarea de ateliere de creaţie coordonate de meşteri populari, jocuri distractive, activităţi educative extracurriculare şi extraşcolare.

Oferim posibilitatea copiilor alături de părinţi, să confecţioneze Sorcova, Steaua de Crăciun, obiecte ce ţin de patrimoniul imaterial şi care, la momentul lor, capătă puteri magice, fiind puse în valoare de cântecele care le însoţesc „Sorcova, vesela…” şi „Steaua sus răsare, ca o Taină mare…”. Sunt obiceiuri care fac parte din cultura românească şi care, promovate în rândul copiilor şi încurajate de părinţi, nu se vor uita.
În plus, copiii vor avea posibilitatea să confecţioneze felicitări pentru Crăciun şi Anul Nou, să decoreze turtă dulce – cu motive de sărbătoare şi să pregătească decoraţiuni pentru pomul de Crăciun.

Toate acestea se vor desfăşura în fiecare sâmbătă şi duminică în perioada menţionată, Muzeul în acest fel oferind o altenativă de petrecerea a timpului liber – sfârşitul de săptămână, în familie, într-un cadru cultural-educativ.

Doritorii se pot înscrie la următoarele ateliere de creaţie: confecţionat felicitări, decorat turtă dulce, confecţionat Sorcova, confecţionat Steaua, confecţionat podoabe pentru pomul de Crăciun, în limita a 15 locuri de atelier.

Orarul desfăşurării atelierelor este cuprins între orele 10.00-12.00, sâmbătă şi duminică, în perioada 16 noiembrie – 15 decembrie 2013. Atelierele se desfăşoară în clădirea Arhondaric.

Numărul maxim de copii înscrişi este de 15 pentru fiecare atelier.
Preţul pentru participarea la fiecare atelier este 20 lei/copil (include materiale şi uneltele necesare atelierelor de creaţie).