Publicat: 17 Iunie, 2014 - 15:22
Share

Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat pe judecătorul suspendat de la Curtea de Apel Oradea Mircea Puşcaş la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar în care DNA îl acuza că a primit bani de la un om de afaceri din Marghita în schimbul unor soluţii favorabile. 

Decizia nu este definitivă.

În acest dosar, Mircea Puşcaş a fost acuzat că în cursul anului 2009, când era judecător la Tribunalul Bihor, a cerut şi a primit 1.500 de euro de la proprietarul unor firme din Marghita specializate în transporturi şi în comerţ cu cereale şi cu combustibil, Ştefan Balla, care era judecat pentru evaziune fiscală. În schimbul banilor, magistratul i-ar fi promis omului de afaceri că va interveni pe lângă colegii judecători ca să pronunţe o pedeapsă cu suspendare condiţionată atât la judecata pe fond, cât şi în căile de atac.

De asemenea, în cursul anului 2011 Mircea Puşcaş, devenit între timp judecător la Curtea de Apel Oradea, ar fi pretins de la acelaşi Balla, prin intermediul unui prieten, Marcel Piştuca, 50.000 de euro ca să intervină pe lângă magistrații de la această instanţă pentru a-l achita pe Balla într-o altă cauză, în care era judecat pentru lipsire de libertate şi lovire.
 

În urma dezbaterilor de marţi de la Curtea de Apel Timişoara, magistraţii au dispus condamnarea lui Mircea Puşcaş la patru ani de închisoare cu executare. Totodată, intermediarului banilor, Marcel Piştuca, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

De asemenea, instanţa l-a obligat pe judecătorul orădean la plata unor cheltuieli judiciare în valoare de 40.000 de lei către stat, în timp ce complicele său trebuie să achite cheltuieli judiciare de 20.000 de lei.