Publicat: 19 August, 2012 - 12:22
Share

Sâmbătă, jandarmii din cadrul Postului Montan Vatra Dornei au asigurat buna desfăşurare a Campionatului Naţional de Alergare Montană, organizat pe traseul sat Rusca (comuna Dorna Arini) – Cabana Giumalău. Pe lângă măsurile de ordine publică adoptate în timpul competiţiei sportive, jandarmii au intervenit şi în alte situaţii, astfel:
În jurul orei 10.30, unul din participanţii la această manifestare a solicitat sprijinul jandarmilor pentru găsirea fiicei sale, pe care o lăsase, anterior începerii uneia dintre probele de concurs, în spaţiul amenajat pentru concurenţi în apropiere de Cabana Giumalău. Minora, în vârstă de 9 ani, din judeţul Vaslui, fusese văzută ultima dată în timp ce se juca cu alţi doi copii în apropierea cabanei. Un jandarm şi tatăl minorei au pornit în căutarea fetei, cu ATV-ul din dotarea postului de jandarmi, aceasta fiind găsită la aproximativ 2 km. de cabană. Copilul a relatat că s-a deplasat pe traseului montan care face legătura între cabanele Giumalău şi Rarău, însă s-a abătut de la traseu şi s-a rătăcit.
Împreună cu lucrătorii Serviciului Salvamont Vatra Dornei, jandarmii au acordat primul ajutor şi au transportat două persoane care au avut nevoie de ajutor medical. O sportivă în vârstă de 17 ani, din judeţul Vaslui, accidentată (entorsă gleznă stângă) în apropiere de Cabana Giumalău, a fost transportată cu ATV-ul jandarmilor 8 km. până în localitatea Rusca. Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Bucureşti, aflat în stare de lipotimie, a primit primul ajutor la cabană, apoi a fost transportat cu autoturismul din dotarea salvamontiştilor în satul Rusca. Cele două persoane au fost preluate de un echipaj SMURD, ajungând ulterior la Spitalul Municipal Vatra Dornei.