Publicat: 26 Aprilie, 2015 - 17:36
Share

De către: Mihai Tararache, deputat ales în circumscripția electorală nr.14, colegiul uninominal nr.1

Tema: Nu lăsați Năvodariul să devină groapa de gunoi a Europei !

Domnule Ministru,

O decizie a CEDO, luată încă din 17 martie și despre care am aflat cu toții de curând, îngrijorează toți locuitorii Năvodariului și pe noi, cei care suntem aici pentru a-i reprezenta. După cum probabil știți, domnule ministru, reprezentanții instituției pe care o conduceți au pierdut la CEDO un proces, astfel că în prezent, Primăria Năvodari ar putea fi obligată să ofere autorizație de construcție unei firme care dorește să construiască o groapă de deșeuri toxice, foarte aproape de malul mării și la fel de aproape de locuințele oamenilor din Năvodari. Asta după ce peste 20,000 de năvodareni s-au exprimat, în cadrul unui referendum, împotriva acestei autorizații de construcție.

Este greu de înțeles, domnule ministru și dragi colegi, cum, după ce instanțele statului român au condamnat atât primarul care a autorizat o asemenea catastrofă ecologică dar și reprezentanții acestei firme, ajungem să pierdem la Curtea Europeană într-o situație care este mai mult decât clară.

De aceea, domnule ministru, vă întreb:

Cine se face vinovat de pierderea acestui proces și cum s-a ajuns aici ?

Reprezentanții MAE au depus toate documentele acestui caz la CEDO ?

Toate părțile implicate au depus documentele cerute la timp ?

Care sunt pașii de urmat pentru a corecta această decizie ?

În cadrul răspunsului la interpelare vă rog să prezentați opisul de documente depuse pentru acest proces, pentru a înțelege exact cum s-au desfășurat lucrurile.

În final, dincolo de explicațiile pe care le datorați referitor la modul în care s-a ajuns aici, vă cer domnule Aurescu să vă implicați personal pentru a veghea la corectarea acestei erori judiciare impardonabile, pentru ca un oraș întreg astăzi suferă.

Solicit răspuns scris și oral, în termenul prevăzut de lege.

Vă mulțumesc,

Deputat de Constanța,

Mihai Tararache