Publicat: 24 Iunie, 2020 - 00:00
Share

Pe măsură ce monumentele sunt demolate în Occident, statui de la Thomas Jefferson la George Washington, de la Winston Churchill la generali confederați precum Robert E. Lee, trecând prin diferite monumente de război, a fost ridicat un nou monument de dimensiuni fără precedent în Rusia cu prilejul sărbătoririi a 75 de ani de la „Ziua Victoriei”, care comemorează predarea Germaniei naziste în 1945.

Statuia Prințului Alexandru Nevsky în fața noii catedrale militare masive - modelul anterior al structurii completat acum prin hram.mil.ru și BBC
O mare paradă tradițională a Zilei Victoriei în Piața Roșie este planificată pentru 24 iunie, amânată de la data inițială din 9 mai, din cauza „pandemiei” coronavirusului. Pentru a marca ocazia, Rusia a inaugurat oficial o impunătoare catedrală pe tema militară.

Biserica Ortodoxă Rusă și forțele armate au inaugurat noua „catedrală a forțelor armate” la aproximativ 40 km de Moscova la începutul acestei săptămâni . De asemenea, este denumită oficial „Catedrala Învierii lui Hristos” și este considerată acum una dintre cele mai înalte biserici din Rusia.

Prezintă simboluri care sărbătorește lupta sovieticilor împotriva invadatorilor nazisti, care, după majoritatea estimărilor, au ucis 26 de milioane de trupe și cetățeni ruși.

Un reporter a descris designul și estetica noii catedrale drept „ca o strălucire a unei civilizații extraterestre”.

Ceremonia oficială de consacrare a acestei noi și înalte catedrale ortodoxe ruse a avut loc pe 14 iunie, sub conducerea Patriarhului Kirill al Moscovei, însoțită de ministrul Apărării, Serghei Shoigu.

În interiorul catedralei pentru „liturghia de consacrare” ortodoxă supravegheată de patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse:

Din unele unghiuri, noua catedrală arată ca ceva care fuzionează arhitectura futuristă sau aparent dreaptă din știința ficțiunii cu o notă antică și medievală, precum cupolele tradiționale rusești de aur și elementele bizantine.
Rapoartele anterioare din Occident au comparat-o cu clădirile și castelele „Game of Thrones”.

Jurnalistul Aris Roussinos a descris într-un mod colorat numeroasele moduri în care se prezintă ca un memorial îndrăzneț al victoriei ruse în al Doilea Război Mondial împotriva Germaniei naziste pe Frontul de Est:

Catedrala în sine este nituită ca o armă de război. Îmbrăcați în bronz și fier, turnurile sale se ridică spre cer ca un set de rachete balistice . În interior, un mozaic imens al feței pupa și vizionare a lui Hristos iese în evidență împotriva unui interior nefast, cu nuanța verdigrisă a unui tun purtat de timp. Mozaicuri strălucitoare o înfățișează pe Fecioara Fericită și pe sfinții mucenici care veghează pe apărătorii Moscovei în timpul celui de-al doilea război mondial, iar soldații ruși în uniforme moderne poartă cu mândrie pe Kalashnikovs ca martiri moderni.

Cu pașii săi de oțel care duc la turnarea catedralei cu tancuri naziste topite, cupolele sale de aur înconjurate de un vast muzeu de istorie militară rusă care conține moaște precum uniforma personală a lui Hitler , este un templu spre gloria războinică care depășește cu mult creștinismul, echivalentul arhitectural al unui stepa khan care bea vin din craniul unui inamic a fost doborât.

De asemenea, Roussinos a subliniat că este puțin probabil ca un astfel de templu să fie ridicat în Occidentul „progresist”, care este din ce în ce mai în război cu propriul trecut:

Pe măsură ce liderii ruși venerează public icoanele lui Dumnezeu și ale statului, elita americană se pierde într-o orgie a iconoclasmului, respingându-și fundația europeană ca un păcat original, demolând statuile și ștergând propria istorie într-o aprindere. de autodistrugere civilizațională adoptat rapid pe țărmurile noastre . Este dificil să ne imaginăm care ar fi monumentul echivalent în lumea occidentală. Vor rămâne încă un secol zgârie-nori strălucitori de finanțe înalte (aparținând fondurilor de investiții din Golf) care împodobesc cerul Londrei? Este chiar dificil să fim siguri că Regatul Unit, Uniunea Europeană sau Statele Unite le vor supraviețui.

Patriarhul Kirill a anunțat-o în timpul consacrării sale: „Astăzi, ca popor unificat, în această catedrală militară, ne amintim de sacrificiile ostașilor noștri și ne rugăm pentru patria noastră, astfel încât Domnul să protejează țara noastră împotriva dușmanilor străini și dinăuntru ", potrivit Euro News.

Șeful bisericii ruse a lăudat, de asemenea, forțele armate ale țării pentru apărarea poporului „împotriva dușmanilor externi și interiori” și și-a exprimat recunoștința față de Vladimir Putin și șeful armatei, Serghei Shoigu pentru sprijinind proiectul catedralei.
Presa internațională a spus că proiectul a fost „controversat” și că a fost în cele din urmă „un simbol al noii ideologii de stat a lui Putin” - așa cum a spus Al Jazeera.

După cum s-ar putea aștepta, majoritatea marilor comentatori americani și britanici au fost impresionați de ceea ce au văzut, ca obiective „expansioniste” ale lui Putin, întruchipate în simbolurile dominante și impunătoare ale Bisericii și Statului .
sursa: https://www.aubedigitale.com

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: