Publicat: 17 Aprilie, 2020 - 19:00
Share

Peste 14.000 de poliţişti au fost la datorie, joi, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice.

"Au fost verificate 49.312 persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. De asemenea, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la art. 352 Cod penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, în cursul zilei de ieri (n.r. - joi), în urma verificărilor în teren, au fost depistate 6.141 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, fiindu-le aplicate sancţiuni contravenţionale", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În ultimele 24 de ore, 517 autovehicule (cu 1.441 de persoane) au fost preluate din zonele de frontieră.

Poliţiştii au realizat 2.561 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.083 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 297 de acţiuni.

"170 de persoane au fost surprinse în flagrant delict în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi şapte persoane urmărite au fost depistate. În trafic, poliţiştii au constatat 100 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 204 permise şi retrase 148 de certificate de înmatriculare", arată sursa citată.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de aproape 4.000 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, şi jandarmi şi efective ale MApN.

Tag-uri Institutii: