Publicat: 28 Martie, 2013 - 11:20
Share
Un angajat, prins când vindea muniţie furată (ajutat de "oameni de încredere")

Romania îşi conturează imaginea şi pe harta traficului de arme. Procurorii susţin că au descoperit o reţea care ar fi vândut ca la piaţă, arme, muniţie şi mercur, la kilogram.

Un angajat al Uzinei Mecanice Sadu a fost retinut dupa ce a fost prins in flagrant cand vindea munitie si mercur furate din fabrica. El a fost arestat preventiv, in timp ce toate celelalte sapte persoane retinute in acest caz, intre care directorul unitatii si seful serviciului paza, sunt cercetate in libertate.
 
Barbatul, Ion Baltatoiu, este acuzat de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, de nerespectarea regimului substantelor explozive, dar si de trafic de substante toxice, magistratii Tribunalului Gorj emitand pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

De asemenea, barbatul avea la vanzare trei kilograme de mercur, la pretul de 1000 de euro kilogramul, cantitatea fiind procurata tot din cadrul UM Sadu.

Afacerea pare sa fie condusa din umbra tocmai de oamenii de maxima incredere: directorul general al unitatii si seful pazei.

Nicolae Dijmarescu este directorul general al Uzinei Mecanice Sadu, locul in care se produce munitie si armament de infanterie, inclusiv de calibre NATO. Alaturi de el, a fost retinut seful pazei, dar niciunul nu-si recunoaste vreo vina.

Pe langa cei doi sefi, in arest au dormit si alti cinci complici - angajati ai uzinei, maistri, ingineri, si o femeie care lucra la paza. Pentru trafic de arme, acestia risca pana la 25 de ani de inchisoare.