Publicat: 23 Septembrie, 2012 - 12:23
Share
Nemaiavand loc in televiziune a fost nevoita sa intre in politica

Omul de televiziune Gabriela Vrânceanu Firea(40 ani) și-a anunțat, Duminică, intrarea în Partidul Social Democrat, în organizația PSD Ilfov, condusă de Robert Negoiță.

Anunţul a fost făcut, în prezenţa Gabrielei Firea, la o conferinţă de presă la sediul PSD la care au fost prezenţi Robert Negoiţă, Rovana Plumb şi Ecaterina Andronescu.
 
Potrivit lui Negoiţă, intrarea lui Firea în PSD este un câştig pentru formaţiune.
 
Ecaterina Andronescu şi Rovana Plumb au declarat, la rândul lor, că salută intrarea în partid a vedetei TV.

Gabriela Vrânceanu-Firea (n. 13 iulie 1972, Bacău) este o jurnalistă, prezentatoare de știri, poetă și prozatoare română, fost director al revistei economice „Săptămâna Financiară”, falimentata anul trecut.

A absolvit Liceul de Aviație „Henri Coandă din Bacău și Facultatea de Litere din cadrul Universității București. Este doctorand în economie la Academia de Studii Economice din București.
 
Și-a început cariera în presă în 1990, fiind reporter la săptamânalul „Pur și simplu“ din Bacău, iar apoi la cotidianul Azi din București, în perioada 1991-1992. În anii 1992-1993 a fost redactor-prezentator la Radio Contact.  În perioada 1993-1999 a lucrat la Televiziunea Română .
 
În ianuarie 1999 a devenit consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu, iar în perioada februarie-decembrie 1999 a fost Purtător de cuvânt al Guvernului și Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu.
 

 
Din anul 2001 lucrează în cadrul trustului de presă Intact, de unde si-a dat demisia cand, dupa concediul de nastere, i s-a oferit o varianta de lucru pe care n-a putut sa o accepte.


Gabriela Vrânceanu-Firea are un copil, Tudor-Ștefan, născut în 1995. A fost căsătorită timp de 17 ani cu Răsvan Firea, până în ianuarie 2010, când acesta a decedat. În data de 12 septembrie 2010 Gabriela Vrânceanu-Firea s-a căsătorit cu Florentin Pandele, primar al orașului Voluntari, județul Ilfov.