Publicat: 24 Martie, 2020 - 19:00

Măsurile referitoare la restricțiile de circulație, care reprezentau recomandări până în prezent devin obligatorii, începând de miercuri, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis. Cetățenii pot ieși pentru a face cumpărători sau pentru a merge la serviciu. Fostul judecător militar, Constantin Udrea, a declarat că era așteptată o astfel de decizie.

Persoanele izolate vor putea fi supravegheate electronic.

În ordonanța de instituire a stării de urgență și a stării de alertă se arată că poate fi restricționat și  dreptul la viață privată. Poate fi restricționat inclusiv prin depistarea persoanelor prin telefoanele mobile. Există acestă posibilitate, este prevăzută în Codul de Procedură Penală, ea devine viabilă fiind adusă la cunoștința publicului, a arătat fostul judecător militar.

Statul trebuie să coordoneze și să se asigure că populația răspunde imperativelor majore care sunt astăzi în fața poporului nostru. Situația, dacă scapă de sub control, devine mult mai gravă, s-ar putea trece la faza următoare la instituirea stării de asediu, ceea ce nu ar fi de dorit, a declarat fostul judecător militar, Constantin Udrea,

Tag-uri Nume: