Publicat: 28 Februarie, 2012 - 20:08
Share

Revenită în weekend-ul precedent acasă după cinci săptămâni de pregătire în Antalya, FC Viitorul Constanța și-a reluat antrenamentele la Constanța. Jucătorii liderului Seriei I a Ligii a II-a s-au reunit marți după-amiază la stadionul din Ovidiu și au efectuat apoi un antrenament pe terenul sintetic al Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi".

Înaintea ședinței de pregătire a avut loc o conferință de presă, la care au participat antrenorul principal Cătălin Anghel, împreună cu jucătorii Nicolae Dică și Alexandru Iacob.

Cătălin Anghel: "Au fost două stagii de pregătire reușite în Antalya. Au fost antrenamente destul de dure, însă toți jucătorii au răspuns foarte bine și sunt foarte mulțumit de cum s-a lucrat. Am avut parte de meciuri de verificare foarte puternice, în urma cărora ne-am putut da seama de nivelul la care ne aflăm. Suntem în fața unui retur de foc, în care obiectivul nostru este promovarea în Liga I. Sunt multe echipe din Serie care pot spera la promovare, însă pe noi ne interesează doar de noi. Dacă noi câștigăm nu trebuie să ne intereseze de alții, promordial este ceea ce facem noi. La noi în echipă nu există titulari și rezerve, fiecare jucător este foarte important."

Nicolae Dică: "M-am acomodat foarte repede la Viitorul. Pe mulți dintre coechipieri îi cunoșteam, iar ceilalți m-au primit bine. M-a convins proiectul de viitor să vin la Constanța. În trei ani s-au investit bani mulți. S-a promovat din primul an în Liga a II-a, a urmat un campionat bun în eșalonul secund, iar acum, în al treilea sezon, echipa este favorită la promovare în Liga I, unde se dorește să se facă performanță. Avem prima șansă la promovare pentru că suntem pe primul loc și avem un avans de patru puncte față de principalele urmăritoare. Trebuie să muncim foarte bine pentru că suntem conștienți că ne așteaptă un retur greu, în care fiecare partidă trebuie să o tratăm ca pe o finală. Ar fi un lucru frumos să-mi închei cariera la FC Viitorul."

Alexandru Iacob: "Pe majoritatea colegilor îi cunoșteam pentru că am fost coechipieri la Steaua II. Am venit într-un grup unit, alcătuit din tineri. Și eu sunt tânăr și mi-a fost ușor să mă integrez. Nu este o presiune pe noi că multă lume ne vede deja promovați. Și alte echipe s-au întărit în această iarnă, iar returul se joacă. Este o concurență acerbă pe fiecare post. Eu mă lupt pentru titularizare cu Onicaș și Benzar, ambii internaționali de tineret, iar concurența este benefică pentru bunul mers al echipei. Suntem pe primul loc și sperăm să rămânem acolo, iar valoarea ne-o vom demonstra doar pe teren."