Publicat: 29 Mai, 2020 - 10:35
Share

"Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare. Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire." (Eugene Ionesco)

Consiliul Judeţean Vaslui şi Muzeul "Vasile Pârvan", Bârlad urează tuturor copiilor

La mulţi ani şi o copilărie fericită!

De 1 Iunie îi sărbătorim pe copii, dar şi pe toţi acei care, ajunşi la vârsta maturităţii, păstrează încă în sufletele lor o fărâmă din copilărie. Expoziţia Personaje din lumea poveştilor, aflată la cea de-a doua ediţie, vă aşteaptă pe tărâmul poveştilor, în acest univers unde totul este posibil şi se termină cu bine, şi vă prezintă rodul creaţiei copiilor care au participat pe tot parcursul anului 2019 la atelierele de lucru cu tematica preluată de titlul expoziţiei. Acest gen de activitate se desfăşoară de la începutul anului 2018, în parteneriat cu Şcoala gimnazială "Iacov Antonovici" din Bârlad, sub îndrumarea profesorului şi artistului plastic Valentin Stoian, iar rezultatul atelierelor de lucru este prezentat publicului prin organizarea de expoziţii atât la sediul muzeului, cât şi la sediul şcolii.

Prin intermediul acestei expoziţii, autorii celor 35 de lucrări vă vor face cunoştinţă cu personajele din poveştile "Aladin şi lampa fermecată", "Prinţesa şi bobul de mazăre" şi "Heidi, fetiţa munţilor", poveşti vizionate în cadrul atelierelor. Vibraţia culorilor împletită cu sensibilitatea şi puritatea sufletului de copil vor picura în sufletele dumneavoastră, ale privitorilor, iubire, energie şi lumină.

Expoziţia va putea fi vizionată în mediul online, pe următoarele site-uri:

www.facebook.com/muzeul.vasileparvan
www.facebook.com/muzeulparvan
www.atelieredelucru.wordpress.com
 

Tag-uri Institutii: