Publicat: 9 Iulie, 2020 - 12:08
Share

După ce studenţii militari ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" au trecut cu succes de examenul de diplomă, acum este rândul studenţilor civili să susţină ultimul şi cel mai important examen, care marchează sfârşitul celor patru ani de studii universitare de licenţă. Probele se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă, cu respectarea tuturor regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Având în vedere specificul studiilor, pentru studenţii din anul IV s-a impus prezenţa fizică a acestora în sălile de examen. Studenţii susţin probele examenului de diplomă conform programărilor individuale, accesul în săli făcându-se în baza unui orar stabilit şi în urma triajului asigurat de personalul medical al academiei.

Tot în această perioadă, este în desfăşurare şi examenul de disertaţie, acesta susţinându-se, în premieră, în sistem online.

Începând cu data de 1 iulie 2020, s-a deschis, de asemenea, şi platforma pentru înscrierea şi admiterea la studiile de licenţă şi de masterat în noul an universitar. Pentru prima dată, anul acesta, înscrierea la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" se va organiza exclusiv online, iar admiterea se va face în baza mediei obţinute la examenul de bacalaureat.

Tinerii interesaţi au la dispoziţie 719 locuri pentru numeroase specializări, dintre care 119 locuri la studii universitare de licenţă - secţia militară, 315 locuri la studii universitare de licenţă - secţia civilă şi 285 de locuri la studii universitare de masterat.

Pe lângă noutatea modalităţii de înscriere şi admitere, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" marchează încă o premieră în domeniul studiilor universitare în Dobrogea prin programul de masterat "Oceanografie şi hidrografie", avizat de Consiliului Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

"În contextul noilor norme sociale impuse de pandemia de COVID-19, atât cadrele didactice, cât şi studenţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" au înţeles încă de la început necesitatea adaptării la un nou sistem de predare şi evaluare, fiecare dintre utilizatorii platformei noastre abordând acest nou tip de interacţiune cu maximă seriozitate şi responsabilitate. În condiţii de maximă siguranţă am finalizat cu succes examenul de diplomă la secţia militară, iar acum suntem în ultimele zile de susţinere a probelor de examen la studiile universitare de licenţă şi masterat - secţia civilă. De asemenea, organizăm în premieră anul acesta admiterea, atât pentru secţia civilă, cât şi pentru secţia militară, exclusiv online, în baza mediei obţinute la bacalaureat. Pentru instituţia noastră de învăţământ este o provocare, după cum o provocare va fi şi felul în care ne vom desfăşura activitatea pe viitor. Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este pregătită, însă, pentru această nouă abordare, asigurând şi în noul context un învăţământ la standarde internaţionale. Această perioadă ne-a determinat să grăbim implementarea unor noi politici şi reforme în sistemul nostru de învăţământ, pe care le aveam în vedere cum ar fi examinarea online a studenţilor. Considerăm acest moment ca fiind unul de autoevaluare şi de raportare şi adaptare a ofertei educaţionale la noile tendinţe, iar corpul profesoral al universităţii noastre a demonstrat deja că şi în contextul noilor condiţii putem avea un învăţământ de calitate şi performanţă.", a declarat comandor Alecu Toma, Comandant (Rector) împuternicit al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân".

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: