Publicat: 1 Februarie, 2013 - 08:16
Share

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut joi o primă întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, pentru a discuta despre strategia naţionala in domeniul sănătăţii şi principalele direcţii de acţiune pe care ministerul Sănătăţii le are în vedere pentru reforma sistemului.

Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentanţii AOAR de întreaga sa colaborare, subliniind importanţa unui cadru de dialog corect şi consultări reciproce pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor.

Eugen NICOLĂESCU le-a transmis reprezentanţilor AOAR că încurajează iniţiativa privată şi susţine rolul mediului privat în dezvoltarea sistemului medical românesc. De asemenea, ministrul Sănătatii a mai precizat ca o strategie a Sănătăţii va fi definitivată în următoarele două luni, astfel încât să existe stabilitate şi predictibilitate.

La rândul lor, reprezentanţii oamenilor de afaceri şi-au arătat intenţia de a veni cu expertiza dobândită în domeniul medical pentru elaborarea pachetului de bază, dar şi pentru susţinerea măsurilor avute în vedere de echipa ministerului.

Reprezentanţii AOAR au afirmat şi disponibilitatea de a pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii rezultatele diferitelor studii finalizate pentru a contribui la îmbunătăţirea sistemului medical.