Publicat: 28 Noiembrie, 2018 - 17:17
Share

Parcurile solare Navalvillar, Valdecaballero și Castilblanco, cu o capacitate instalată de peste 42 MW fiecare, construite în Casas de Don Pedro și Talarrubias urmează să devină operaționale până la finalul anului 2019 și să producă o capacitate de aproximativ 250 GWh pe an.

  • Proiectele vor necesita o investiție totală de aproximativ 100 milioane de euro și fac parte din capacitatea solară de 339 MW acordată Enel Green Power España de către guvernul spaniol în cadrul celei de-a treia licitații de energie regenerabilă din iulie 2017.

Enel Green Power España (“EGPE”), divizia de energie regenerabilă a Endesa, a început construcția a trei parcuri de energie solară cu o capacitate totală de aproximativ 127 MW în regiunile Casas de Don Pedro și Talarrubias, reprezentând primele parcuri solare ale companiei din Provincia Badajoz, în regiunea spaniolă Extremadura. Cele trei parcuri fotovoltaice, Navalvillar, Valdecaballero și Castilblanco, vor avea o capacitate instalată de peste 42 MW fiecare și vor necesita o investiție totală de aproximativ 100 milioane de euro.

”Aceste trei proiecte consolidează prezența noastră în Spania, unde am început construcția a zece noi proiecte de energie regenerabilă în ultimele două luni”, a spus Antonio Cammisecra, directorul Enel Green Power (“EGP”), divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel. “Pe lângă extinderea susținută a prezenței companiei în țară, scopul nostru este să continuăm să promovăm inovația prin aplicarea tehnologiilor de ultimă generație bazate pe digitalizare și robotizare, precum și sustenabilitatea, prin implementarea celor mai bune practici deja prezente în multe dintre șantierele noastre din întreaga lume.”

Cele trei parcuri solare urmează să intre în funcțiune până la sfârșitul anului 2019. Instalațiile solare, care cuprind peste 372.000 de module fotovoltaice, vor putea genera 250 GWh de energie pe an, prevenind emisia a peste 165.000 de tone de CO2 în atmosferă.

Cele trei proiecte vor avea la bază modelul ”Sitului de Construcție Sustenabil” al Enel Green Power, care include folosirea unui sistem fotovoltaic cu o capacitate de 20 kW pe fiecare sit, pentru a acoperi nevoile energetice în timpul construcției, precum și alte inițiative ce au ca scop implicarea populației locale în faza de construcție.

EGPE va utiliza procese și echipamente de construcție inovatoare pe aceste trei situri, inclusiv drone pentru studiu topografic, urmărirea inteligentă a unor componente precum panouri solare, transformatoare și cabluri, precum și platforme digitale avansate și soluții software pentru a monitoriza progresul și calitatea construcției și pentru a susține activitățile sitului și punerea în funcțiune a centralelor. Aceste procese și echipamente vor facilita o colectare a datelor mai rapidă, mai precisă și mai de încredere, îmbunătățind astfel calitatea construcției și facilitând comunicarea între echipele de pe teren și cele de la distanță.  

Cele trei parcuri fac parte dintr-o serie de șapte proiecte solare, cu o capacitate totală de 339 MW, acordată EPGE în cadrul celei de-a treia licitații de energie regenerabilă organizată de guvernul Spaniel în iulie 2017. Proiectele rămase includ Totana, situată în Murcia, care a devenit operational în septembrie, și alte trei parcuri fotovoltaice localizate în Extremadura, în Logrosán, în Provincia Cáceres, a căror construcție a început în octombrie. În plus, în urma licitației de energie regenerabilă organizată de statul spaniol în mai 2017, compania a primit proiecte eoliene cu o capacitate instalată de 540 MW. Capacitatea totală de 879 MW de energie eoliană și solară acordată în cadrul acestor două licitații va presupune o investiție de peste 800 milioane de euro până în 2020 și va crește portofoliul actual al EGPE cu 52,4%.

Tag-uri Institutii: