Publicat: 22 Martie, 2013 - 20:56
Share

Enel Green Power España a conectat la rețea două noi parcuri eoliene în provincia Malaga, adăugând astfel 70 MW la capacitatea instalată totală a companiei în Andaluzia.

Parcul eolian Angosturas, situat în localitățile Campillos și Teba, include 18 turbine eoliene de 2 MW fiecare, pentru o capacitate instalată totală de 36 MW. Estimată la 68 milioane kWh pe an, electricitatea generată va putea acoperi nevoie anuală de energie a peste 25.000 de gospodării spaniole, evitând emisia în atmosferă a peste 50.000 tone CO2.

Cu o capacitate instalată de 34 MW, parcul eolian Madroñales este situat în localitățile Almargen, Campillos și Teba și include 17 turbine eoliene de 2 MW fiecare. Parcul va putea genera circa 77 milioane kWh, acoperind nevoia de consum a peste 28.000 de gospodării spaniole și evitând emisia în atmosferă a peste 56.000 tone CO2.

Cele două parcuri, printre ultimele în “pre-registro” spaniol și în planul de afaceri al companiei în Spania, se alătură capacitații de 200 MW de energie regenerabilă a Enel Green Power în Andaluzia și celei de 1.864 MW pe care grupul, lider global în energii regenerabile, a avut-o în Spania și Portugalia la finele lui 2012.

Enel Green Power activează în Spania și Portugalia prin Enel Green Power España (EGPE), deținută în proporție de 60% de Enel Green Power și de 40% de Endesa.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării și gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internațional, cu operațiuni în Europa și America. În 2012, compania a generat peste 25 miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt și căldura Pământului – suficient pentru a satisface nevoia de energie a peste 10 milioane de gospodării, evitând emisia în atmosferă a peste 18 milioane de tone de dioxid de carbon. Enel Green Power este lider mondial în sector datorită mixului echilibrat de generare a energiei, generând volume cu mult peste nivelul mediu al sectorului. Compania are o capacitate instalată de 8.000 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale și biomasă. În prezent, EGP deține peste 700 de centrale operaționale în 16 țări din Europa și America.

Toate comunicatele de presă Enel Green Power sunt acum disponibile în variantă pentru smart phones și tablete. Puteți descărca aplicația Enel Mobile de pe: Apple Store,  Google Play și BlackBerryApp World.