Publicat: 2 Mai, 2012 - 19:00
Share

Prin sucursala sa Enel Green Power International BV („EGPI”), Enel Green Power a semnat un acord cu Export Credit Agency („EKF”) aparținând guvernului danez, și cu Citigroup, acesta din urmă în calitate de agent și aranjor, pentru o finanțare de 180 de milioane de euro pe o perioadă de 12 ani. Garanția este oferită de Enel Green Power.

Finanțarea va fi utilizată pentru a acoperi o parte din investițiile necesare pentru parcurile eoliene ale Enel Green Power în România (Zephyr I, cu o capacitate instalată de 120 MW), în SUA (Caney River, 200 MW), respectiv în Brazilia (parcul Cristal, 90 MW).

Printre acestea, parcul eolian Caney River din Kansas, împreună cu parcul eolian Rocky Ridge din Oklahoma, face parte dintr-un parteneriat financiar pentru impozitul pe capital în valoare de aproximativ 340 de milioane de dolari, semnat în decembrie 2011 de sucursala americană Enel Green Power North America.

Suma totală a investițiilor pentru construirea celor trei parcuri eoliene este de aproximativ 670 milioane de euro.

Finanțarea EKF este caracterizată de o rată a dobânzii aflată în line cu rata de referință a pieței. Rolul instituțional al EKF implică sprijin pentru producătorii danezi de la care Enel Green Power cumpără componente pentru a construi cele trei parcuri eoliene.