Editoriale

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 00:00

Scriitorul american Clive Cussler, născut în 1931 în Illinois, a murit în februarie acest an. Era/este celebru pentru romanele sale de aventuri și pentru faptul de a fi fost unul dintre faimoșii căutători americani de epave. Ca scriitor, a imaginat personaje care pasionează cititorii, cum este Dirk Pitt. A scris foarte multe, numeroase serii, singur sau în colaborare. Seria Dosarele NUMA cuprinde șaisprezece romane, opere scrise împreună cu Graham Brown, alte opt scrise cu Paul Kemprecos, între care cel de față, publicat în 2004.

Sâmbătă, 6 Iunie, 2020 - 00:00

Aparent o dramă. Romanul acesta de debut al lui Emily Gunnis, se transformă treptat într-un thriller lugubru.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 00:00

Agnes Grunwald-Spier s-a născut la Budapesta, în iulie 1944. Când era doar un mic copil, Agnes și mama ei au fost salvate de la deportare de un ofițer necunoscut. In noiembrie 1944, acestea au fost trimise în ghetoul din Budapesta, de unde au fost eliberate pe 18 ianuarie 1945. Familia a plecat în Anglia în mai 1947. Tatal ei, care a fost arestat de fasciștii maghiari și trimis la muncă silnică, s-a sinucis in iunie 1955.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 00:00

William Eggiton este profesor de umanioare la Johns Hopkins University din Statele Unite, unde predă literatură spaniolă și latino-americană. A publicat mai multe cărți foarte căutate, cea mai recentă, cea de față, pe care o consider una dintre cele mai bună cărți-eseu despre marele Miguel Cervantes. O carte utilă atât studenților, cât și oricărui iubitor de literatură.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 00:00

Liberalismul a fost ţinta politică cea mai defăimată de-a lungul istoriei, mai întâi de conservatorism - să ne amintim de enciclicile papale şi de pronunciamentele Bisericii catolice împotriva lui, care mai dăinuie încă, în ciuda faptului că există atâţia creştini liberali - şi, mai târziu, de socialism sau de comunism, care în epoca modernă au prezentai <<neoliberalismul>> drept vârful de lance al imperialismului şi forma cea mai cruntă a colonialismului şi capitalismului. Adevărul istoric dezminte aceste denigrări.

Luni, 1 Iunie, 2020 - 00:00

Editorii: „O introducere bogată în informații surprinzătoare şi în ilustrații atrăgătoare, care prezintă pe înțelesul copiilor anatomia corpului uman și modul în care funcționează acesta.

Un text captivant, prietenos, cu explicații clare și simple.

Experimente şi activităţi care îţi arată cum să-ţi măsori pulsul, să-ţi testezi viteza de reacţie sau să-ţi păcăleşti creierul cu iluzii optice.

Recorduri şi cifre uimitoare – de exemplu, cel mai înalt om din lume, cea mai vârstnică persoană din toate timpurile sau omul cu cele mai lungi unghii.

Luni, 1 Iunie, 2020 - 00:00

Într-un interviu acordat în timpul turneelor de promovare a cărții de față, Cezar Paul-Bădescu spunea: „Umbra de care ne este frică e în principal moartea, bineînţeles: e o umbră care ne urmăreşte din momentul în care ne naştem. Dar în cartea mea, umbra nu e numai moartea, ci sunt, deopotrivă, şi amintirile (individuale sau colective), traumele sau, pur și simplu, inconştientul. Sunt, deci, tot felul de fantome ale trecutului sau ale prezentului care ne bântuie. (…)

Duminică, 31 Mai, 2020 - 00:00

În 2018, Netflix a lansat filmul Fotograful de la Mauthausen”, regizat de Mar Targarona. Mulți dintre eventualii cititori ai acestei rubrici îl vor fi văzut, dar îi sfătuim să citească și cartea, mult mai interesantă, mai complexă. Ambele se bazează pe fapte reale. După ce forțele naționaliste conduse de Franco au învins în Războiul Civil din Spania (1936-1939), mii de spanioli republicani au plecat în exil. Dintre ei, 7.500 au fost capturați de germani în Franța, după ocuparea țării în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, luați prizonieri și deportați în lagăre.

Sâmbătă, 30 Mai, 2020 - 00:00

Cartea pe care o semnalăm astăzi a apărut prima oară în românește în 2006, la Editura Amaltea și, ca oriunde a fost tradusă (în alte 15 limbi) s-a vândut aproape imediat. Autoarea, Shelle Rose Charvet, este orator, consultant în afaceri si instructor atestat în NLP. A format, la rândul ei, mai mult de 500 de specialiști LAB (profilul lingvistic și comportamental) în peste 30 de țări și a consiliat mii de persoane din întreaga lume.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 15:01

Bătălia pentru înființarea DNA-ului n-a fost nici pe departe la fel de încrîncenată precum cea pentru stoparea existenței Secției Speciale pentru Infracțiuni în Justiție! De ce și cum s-a născut o asemenea luptă? Nu are România magistrați corupți? Nu există o mafie judecătorească, implicată în trîntirea unor dosare? Nu există judecători șchiopi la minte, cu puține cunoștințe de bază, care să dea sentințe aiurea din prostie, din aroganță sau, pur și simplu, din alte cauze ale incompetenței? Sigur există! Nu batalioane, dar există!