Editoriale

Duminică, 26 Ianuarie, 2020 - 00:00

53 de texte care vorbesc despre psihanaliză și eros și care duc la constatarea că „o istorie erotică a psihanalizei nu este nimic altceva decât o istorie a iubirii în psihanaliză”. O carte în care personajele principale în jurul cărora sunt reconstruite poveștile de iubire sunt dintre celebre: Sigmund Freud, Bertha Pappenheim, Anna O., Sandor Ferenczi, Ida Bauer (faimoasa Dora), J.

Sâmbătă, 25 Ianuarie, 2020 - 00:00

Încă o carte cu un titlu nefericit sau necomercial, care trimite mai degrabă la o carte de istorie, nu la un roman. În traducerea franceză, „Călătoria Lilyiei”, îmi pare mult mai atrăgător. Dar e, din fericire, un roman bine scris, istoric într-o măsură, thriller în altă măsură. Autorul, german de felul său, a studiat teologia la Hamburg, Tübingen și Berkeley (Statele Unite), a fost capelan la University Hospital San Francisco, lucrează acum la un post de radio din Berlin și trăiește la Postdam.

Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 00:00

Romanul de debut al unei scriitoare californiene, fondatoarea Asociației Women’s Fiction Writers. A apărut în 2016, face parte dintr-o trilogie (toate volumele sunt deja pe piața americană). Kerry Lonsdale e prolifică, a mai publicat în acești trei ani, în afara trilogiei, încă alte două romane. Cartea pe care o semnalăm astăzi este despre iubirea necondiționată, durere și renunțare. Finalul cărții nu reprezintă și finalul poveștii.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 00:00

„Urmăriți-l acum pe actorul cel tânăr și smead, pe nume Will, în timp ce iese din cârciumă. Priviți cum înaintează iute pe străzile Londrei, năucitoare în ceasurile amiezii, când simți tot timpul răsuflarea cuiva în obraz, iar existența umană înseamnă ciocnire.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 00:00

Ce-ar fi dacă ne-am antrena mintea așa cum ne antrenăm corpul? O întrebare pe care și-au pus-o foarte mulți oameni, între ei și autorii acestei cărți, cpnmsiderați „titani” ai jurnalismului științific șia dmiratori ai lui Dalai Lama.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 00:00

Eric Carle este iubit în întreaga lume pentru originalitatea ilustraţiilor şi designul inovativ al cărţilor pentru copii pe care le-a creat. Cea mai cunoscută dintre cărţile sale, "Omida mâncăcioasă" (The Very Hungry Caterpillar), publicată în 1969, a câştigat inimile a milioane de copii din toate colţurile lumii, a fost tradusă în 45 de limbi şi s-a vândut în peste 25 de milioane de exemplare. Eric Carle a ilustrat peste 70 de cărţi şi multe dintre ele au devenit best-seller, ajungând la vânzări de peste 84 milioane de exemplare în toată lumea.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 00:00

Mihail Tamba este un nou venit în literatură. Absolvent al Seminarului de la Mânăstirea Neamţu, a continuat să studieze Teologia Ortodoxă pentru încă doi ani, la Facultatea „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, întrerupe cursurile în 2016, când se mută la Bucureşti, unde studiază Psihologia şi Istoria Artelor. Începe să colaboreze cu diverse reviste de modă, în care semnează, periodic, articole de specialitate. În acelaşi timp, lucrează ca stilist vestimentar.

Duminică, 19 Ianuarie, 2020 - 00:00

Editura Integral continuă cu proiectul său inedit și interesant, colecția China Intregral, în care apar titluri importante despre cultura, economia și civilizația chineză. Editura Integral are ca parteneri în acest demers Foreign Languages Teaching and Research Publishing Co. Ltd din China și Institutul Confucius din cadrul Universității din București.

Sâmbătă, 18 Ianuarie, 2020 - 00:00

„În tot ceea ce întreprind la un moment dat, mă implic cu pasiune și cu drag – sunt devotată. Nu mi-e frică să-mi recunosc greșelile, nici pe departe nu sunt perfecțiunea întruchipată. Mă încearcă timiditatea și am o oarecare te­mere la început de orice. Mă redresez însă de fiecare dată. Sunt fericită mai ales când găsesc susținere și șovăielile mele dispar atunci mai repede. Poate felul acesta de a mă manifesta să fie și din cauza faptului că sunt, zodiacal, o Balanță. Sunt sinceră, orice reacție aș primi în schimb.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 00:00

Un roman SF surprinzător, cu idei provocatoare, ca un fel de zonă crepusculară a științei, cum s-a  comentat. Arwen Elys Dayton este o autoare americană de science fiction și fantasy. A publicat șapte cărți, e mai cunoscută pentru „Resurrection” și trilogia „Seerker”. Cartea pe care o semnalăm astăzi a apărut în 2018 și a fost considerată unul dintre cele mai bune romane SF ale anului.