Publicat: 7 August, 2012 - 12:58
Share

ECDL ROMANIA în parteneriat cu Semper Excelsius, DGASPC sector 1, Euroaptitudini și Colegiul Tehnic de Poșta și Telecomunicații “Gh. Airinei” au derulat începând cu luna Aprilie 2012 a doua etapa a programului „Instruire fără bariere” prin care o nouă grupă de 7 persoane cu dizabilități motorii din Sectorul 1 au reușit să își certifice aptitudinile de utilizare a computerului prin Permisul ECDL Complet, recunoscut la nivel internațional.

Proiectul si-a propus ca obiectiv integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati motorii prin intermediul oportunitatii absolvirii unui curs IT si obtinerea unei certificati IT cu recunoastere internationala, Permisul ECDL Start initial. La fel ca si grupa anterioara, la finalul modulelor aferente obtinerii certificarii ECDL Start, candidatii au declarat ca au incredere ca vor putea obtine certificarea ECDL Complet si astfel programul s-a prelungit. Toti cei 7 participanti au reusit ca la finalul proiectului sa promoveze toate cele 7 examene aferente Permisului ECDL Complet.

Proiectul este realizat de Asociatia Semper Excelsius, in parteneriat cu DGASPC sector 1 si ECDL ROMANIA alaturi de Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii “Gh. Airinei”, care s-a implicat prin intermediul trainerului voluntar, dna. Prof. Giovanna Stanica. Programul este sprijinit logistic de Ateliere fara frontiere prin programul Assoclic.
“Instruire fara bariere” este castigatorul categoriei “Incluziune Sociala” in cadrul Best Practice Award din cadrul Forumului Fundatiei ECDL. La Forumul Fundatiei ECDL 2011 ce a avut loc la Dublin, proiectul inscris de ECDL ROMANIA a fost votat ca fiind un exemplu important de buna practica la categoria Incluziune Sociala.

ECDL ROMANIA are o prezenta activa in societate implicandu-se in campanii ce au ca scop integrarea sociala, prin care isi asuma responsabilitatea de a contribui pozitiv la dezvoltarea comunitatii.

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.