Publicat: 24 Februarie, 2020 - 19:40
Share
De data asta ca să-l voteze!

Curtea Constitutionala si Parlamentul trebuiau sa decida, luni, daca Guvernul Orban II va fi investit cu puteri depline sau, dimpotriva, presedintele este obligat sa desemneze un nou candidat la functia de premier.

Curtea Constitutionala a decis însă ca desemnarea lui Ludovic Orban ca premier dupa demiterea guvernului sau prin motiune de cenzura a fost neconstitutionala si i-a cerut presedintelui sa desemneze iar un candidat de prim-ministru, care sa aiba o majoritate parlamentara in spate.

Cele doua camere ale Parlamentului trebuiau sa se reuneasca in sedinta comuna, de la ora 16:00, pentru a decide ce vor face in continuare, dupa decizia CCR. Din lipsa de cvorum, sedinta s-a inchis dupa cateva minute.

La finalul zilei, Ludovic Orban a dat declaratii care au creat confuzie, spunand ca PNL se va stradui sa stranga o majoritate parlamentara, dupa decizia de azi a CCR, si ca alegerile anticipate raman in continuare obiectivul numarul 1.

Intrebat direct de jurnalisti daca vrea o majoritate ca sa fie reinvestit sau, dimpotriva, sa se ajunga la alegeri anticipate, Ludovic Orban a dat un raspuns surprinzator: "Imi doresc amandoua lucrurile deodata".

De partea celalta, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus ca partidul sau ramane in opozitie, dar a dat de inteles ca ar fi de acord cu un guvern de uniune nationala.

Presedintele Klaus Iohannis, a anuntat ca va sustine in aceasta seara o declaratie de presa, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Tag-uri Nume: