Publicat: 2 Iunie, 2020 - 08:05
Share

50 de pachete cu dulciuri si produse de igiena au fost oferite in dar copiilor din localitățile ilfovene Nuci si Balta Neagra. Darurile au fost inmanate de catre copiii coordonatorului voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, Danut Pruna, cu ocazia zilei internaționale a copilului. Micutii voluntari, Ana și Ioachim, au un an jumatate si respectiv, 4 ani si jumatate. Prin gestul lor, ei au dorit sa dea un exemplu despre cat de important este sa fim aproape de semenii nostri.

Micuta voluntara Ana a spus: "Am dat daruri copiilor". Si s-au bucurat(n.r.)? "Da", a raspuns Ana.

 

Fratiorul ei, Ioachim, si el voluntar a adaugat: "Este ziua tuturor copiilor si trebuie sa primeasca toti copii jucarii pentru ca noi avem destule si ei nu au deloc.

 

 

Coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, Danut Pruna, a declarat: Voluntarii au sarbatorit Ziua Internationala a Copilului, fiind alaturi de micutii din Balta Neagra si din Nuci. De data acesta, am vrut sa dau un exemplu personal si copiilor mei pentru ca i-am adus aici sa invete sa daruiasca. Este foarte important sa-i invatam pe cei mici sa fie aproape de semenii lor. Este un moment special atat pentru Ana si Ioachim, cat si pentru micile gazde care ne-au primit cu multa bucurie. Dupa cum stiti - de aceasta comunitate ne-am ocupat intens. Avem 30 de copii inscrisi in programul "Ramaneti in scoala", program prin care venim in sprijinul acestora, atat cu rechizite, dar si cu haine si cu tot ce le mai trebuie pentru a nu abandona scoala. Tot aici am derulat si editii ale campaniei de "Preventive si Educatie pentru sanatate", asa cum stiti, in cadrul campanie ii invatam pe elevi sa aiba grija de sanatate. De asemenea, am revenit si cu Campania "Sanatate pentru sate", cand ne-am adresat intregii comunitati, fiind examinati de catre medici toti cei care au dorit. De data aceasta, am venit in sprijinul copiilor atat cu daruri, cat si cu un mesaj de incurajare si speranta ca Dumnezeu ne va ajuta sa ne intoarcem la normalitate si ca ei vor putea sa mearga linistiti la scoala si ca vor socializa fara restrictii". 

 

Un alt voluntar care a participat la actiune, Liliana Munteanu, a apreciat: "O activitate minuntata de ziua copilului, am avut sansa sa bucuram niste copii cu ajutorul altor copii. Am avut, astazi, cu noi niste pui de voluntari foarte inimosi care au invatat de la parintii lor, de la cei de langa ei cum sa duca mai departe frumusetea darului lui Dumenzeu, acela de a sprijini aproapele, de a fi langa el, si de a-i face suprize foarte frumoase. Este o zi perfecta!"

 

Voluntarii au fost insotiti la casele copiilor din comunitate de catre preotul paroh Nuta Gheorghe, de la Parohiile Balta Neagra si Nuci, care a mentionat: "Voluntarii, ca de obicei, ne incanta cu atentia si daruirea lor. Astfel de vizite sunt importate nu doar la noi, ci in general peste tot pe unde au mers. Doresc sa-i multumesc Parintelui Patriarh Daniel care poarta de grija copiilor, nu doar prin cuvantul frumos de invatatura adresat de ziua lor, ci si prin prezenta voluntarilor Catedralei Nationale in comunitatile pe care le ajuta prin derularea numeroaselor campanii solcial-filantropice. De asemenea, ii multumim parintelui Ciprian Gradinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, care ne poarta in rugaciunile dansului si care ii ghideaza atat de frumos pe voluntari".

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: