Publicat: 19 Februarie, 2017 - 18:14
Share

Muzeul Național al Satului 'Dimitrie Gusti' invită publicul în perioada 24 - 26 februarie 2017, la sărbătoarea tinereții și a iubirii la români - Dragobetele, eveniment ce face parte din programul cultural Sărbătorile Tinereții.
Denumit în calendarul popular și 'Cap de primăvară', de Dragobete ' întreaga natură renaște, păsările își caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog. Odată cu natura, reînvia și iubirea, iar Dragobetele marca ziua în care întreaga suflare sărbătorea înnoirea firii și se pregătea pentru venirea primăverii'.
Programul manifestării cuprinde activități pentru întreaga familie: teatru de umbre pentru cei mici, tradiții de Dragobete cu grupul de datini și obiceiuri Cucii, din comuna Brănești, județul Ilfov, melodii de dor și de dragoste interpretate de Sabrina Diacov — Liceul Iulia Hașdeu, prelucrări folclorice dăruite de grupul de muzică veche Muzodava — Ploiești — primul concert la Muzeul Satului, concurs de poezii de dragoste, hore strămoșești împreună cu Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu.
În cele trei zile de sărbătoare, vă mai poftim să târguiți cele mai frumoase creații ale meșterilor populari, mărțișoare speciale și originale, dar și produse din bucătăria tradițională.
Maestrul de ceremonii — actorul Alexandru Nicolae Mihai!
Vizitatorii care își sărbătoresc onomastica — Draga, Drăguța, Dragoș, Drăgan sau ziua de naștere — au acces gratuit în muzeu (cu buletinul la purtător!).
Îndrăgostiți-vă ca în fiecare an de Dragobete.... la Muzeul Satului!
Program
Vineri și Sâmbătă, 24 — 25 februarie
9.00 — 17.00 Târg de Dragobete! ... să ne întâlnim cu meșterii populari și creațiile lor, să ne îndulcim cu cozonac, plăcinte și turtă dulce și să descoperim cele mai frumoase mărțișoare!
***
Duminică, 26 februarie
11.00 Te pup de Dragobete! — teatru.... de umbre! (Sala Victor I. Popa)
Coordonator — Marius Luca
13.00 Bun venit... de Dragobete!
Deschiderea oficială
13.10 Tradiții de Dragobete (Scena Dumitra)
Cucii din Brănești... prin Muzeul Satului
Coordonator — prof. Ovidiu Sebe
13.30 Descântec de Dragobete
Recită — Narcisa Cristina Mihai
13.30 — 14.00 Cântece de primăvară — prelucrări folclorice
Grupul MUZODAVA
14.00 De dragul primăverii... melodii de dor și de dragoste
Sabrina Diacov — Liceul Iulia Hașdeu, București
14.20 Poezie de dragoste — concurs
14.30 — 15.00 Horă-n sat de....Dragobete!
Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu
Prezintă — actorul Alexandru Nicolae Mihai
9.00 — 17.00 Târg de Dragobete! ... să ne întâlnim cu meșterii populari și creațiile lor, să ne îndulcim cu cozonac, plăcinte și turtă dulce și să descoperim cele mai frumoase mărțișoare!