Publicat: 17 Aprilie, 2013 - 14:04
Share

În această dimineaţă, sunt în derulare opt percheziţii în judeţul Timiş, la mai multe persoane suspectate de trafic şi consum ilicit de droguri de mare risc.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au documentat activitatea infracţională a unei grupări cu preocupări infracţionale pe linia traficului şi consumului ilicit de droguri de mare risc, respectiv cannabis.

Pentru probarea activităţii infracţionale, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, cu sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Timiş, efectuează, în această dimineaţă, opt descinderi la principalii suspecţi, urmând să fie puse în executare şi 22 de mandate de aducere.

În urma cercetărilor, au fost identificaţi principalii suspecţi (lideri ai grupării), trei tineri din Timişoara, cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani. Membrii grupării sunt suspectaţi că distribuiau drogurile la nivel stradal, atât personal cât şi prin intermediul altor persoane din anturajul infracţional, în principal consumatorilor din zonele Şagului şi Steaua, dar şi în cluburi, baruri din zona de reşedinţă şi discoteci.

De asemenea, s-a mai stabilit că drogurile proveneau atât din mici culturi, din zona rurală a judeţului Timiş, dar şi din Italia, de unde erau aduse prin intermediul firmelor de transport internaţional de persoane sau de curierat rapid.

Un consumator plătea pentru un gram de droguri, cumpărate la nivel stradal, între 50 şi 70 de lei.

La finalizarea percheziţiilor, suspecţii vor fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. -  Serviciul Teritorial Timişoara, pentru audieri şi luarea măsurilor legale ce se impun.