Publicat: 9 Aprilie, 2020 - 21:59
Share

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus se ridică acum la 1,5 milioane la nivel mondial, potrivit celor mai recente date.

Pandemia de virus COVID-19 , care are originea în Wuhan, China, a început să se răspândească rapid în întreaga lume în februarie.

Epicentrul asupra pandemiei s-a mutat în SUA în ultimele săptămâni, unde peste 432.000 s-au testat pozitiv pentru Covid-19 și au murit peste 14.000 de oameni. Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a ordonat să fie aruncate steaguri la jumătate de catarg după ce ieri au fost raportate 779 de decese noi.

Spania, Italia, Franța și Germania rămân cele mai afectate țări din Europa, fiecare având peste 80.000 de cazuri confirmate. Națiuni precum Spania și Germania au înregistrat o ușoară scădere a numărului zilnic de cazuri recent raportate la începutul acestei luni. Cu toate acestea, aceste numere au început să crească din nou.

Între timp, China pare să aplatizeze curba ratei infecției, deoarece numărul de cazuri recent înregistrate a scăzut dramatic. În general, 81.865 de persoane au fost pozitive pentru Covid-19 în China începând de miercuri, în timp ce majoritatea cazurilor noi sunt persoane care se întorc din călătorii în străinătate, spun oficialii din domeniul sănătății. Ca semn că situația se îmbunătățește, carantina de luni de zile a fost ridicată la Wuhan la începutul acestei săptămâni. (eTN)

 

Tag-uri Institutii: