Publicat: 17 Februarie, 2020 - 09:35
Share

Croaziera viații a devenit un coșmar pentru 355 de călători americani, când Coronavirus a izbucnit la bordul vasului la începutul lunii februarie. Autoritățile japoneze au obligat pasagerii să rămână în cabine. Astăzi, guvernul SUA a venit în ajutor, iar pasagerii au putut să plece cu zboruri charter înapoi în Statele Unite. 

Diamond Princess este o navă de croazieră britanică deținută și operată de Princess Cruises. A început să funcționeze în martie 2004 și în primul rând croaziere în Asia, în timpul verii emisferei nordice și în Australia, în timpul verii emisferei sudice. Este o navă subclasată de clasă Grand, care este cunoscută și sub numele de navă clasa Gem.

Evacuările de la Prințesa Diamantului au început duminică sau luni, la ora locală.

Pe navă există 46 de americani care au testat pozitiv virusul. Americanii infectați nu au voie să urce la zborurile charter.    

Autoritățile americane au anunțat sâmbătă că vor oferi celor 380 de americani de la bord opțiunea de a părăsi nava și de a acoperi acasă unde se vor confrunta cu o altă perioadă de izolare de 14 zile. 

Ministerul japonez al apărării a declarat că aproximativ 300 dintre ei au plecat în autobuze pentru a-i duce pe aeroportul Haneda din Tokyo. Mai târziu pasagerii care purtau măști puteau fi văzuți fluturând prin ferestrele autobuzelor parcate lângă navă. 

Americanii care au ales să plece au fost aduși de pe navă în grupuri, trecând printr-o stație de control al pașaportului improvizat, însă nu au fost supuse unor verificări suplimentare de sănătate. 

Nava a staționat în orașul port Yokohama de peste o săptămână. (eTN).

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: