Publicat: 3 Iunie, 2020 - 09:00
Share

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" a plecat marţi, 2 iunie, din Portul Militar Mangalia, pentru a executa, în această săptămână, o serie de exerciţii în comun, în apele internaţionale ale Mării Negre, cu nava de patrulare ucraineană "Starobilsk".

Marinarii militari români şi ucraineni participă la exerciţii comune de monitorizare a traficului naval, precum şi de respingere a unui atac aerian, alături de două aeronave ale Forţelor Aeriene Ucrainene.

Activitatea are ca scop principal dezvoltarea nivelului de instruire şi de interoperabilitate al militarilor celor două state partenere şi riverane Mării Negre.

Cooperarea dintre forţele navale române şi ucrainene a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instrucţiei pe mare, prin desfăşurarea de exerciţii comune, în mediul de acţiune terestru şi lagunar din zona Deltei Dunării, precum şi în domeniul învăţământului militar de marină, prin dezvoltarea unor parteneriate educaţionale, care cuprind schimburi de studenţi şi elevi militari din cele două ţări.