Publicat: 7 August, 2019 - 08:31
Share

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat o noua actiune social-filantropica in cadrul campaniei "Caravana Bucuriei", oferind speranta si bucurie, daruri si produse bio copiilor internati la 3 sectii de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. De altfel, vizitele periodice la copii de bolnavi de cancer internati, fie la Institutul Clinic Fundeni, fie la Institutul Oncologic Bucuresti reprezinta o constanta pentru voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului.

Dr. Andra Marcu, medic rezident, la sectia Pediatie, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, a mentionat: "Gesturile acestea frumoase si binecuvantate ne ajuta in a colabora mult mai bine cu copiii, pentru ei este o speranta, o raza de bucurie, vad chipuri noi, altele decat ii viziteaza de obicei si simt o oarecare normalitate, ei fiind foarte greu incercati de soarta. Produsele bio sunt importante pentru ei pentru ca ei nu pot consuma orice, au un regim foarte strict si atunci cand vad alimente permise si bune sunt foarte incantati. Gesturile de felul acesta sunt tot timpul binevenite, sunt raze de speranta si de soare, schimba mediul, schimba oamenii pe care ii vad, interactioneaza si cu oameni care nu au halat tot timpul si cred ca le trece timpul mai usor".

Danut Pruna, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a punctat: "Am revenit, aici, la Spitalul Fundeni, cum am promis, venim aici de cateva ori pe an, este foarte important sa ii vizitam cat mai des pe acesti copii care se confrunta cu probleme serioase de sanatate. Vizita noastra aici aduce o vorba buna, aduce incurajare, aduce bucurie. De aceasta data, am venit si am oferit la toti copiii de aici, din spital, jucarii pe langa produsele bio. Este o mare binecuvantare pentru acestia faptul ca venim aici, in vacanta, cand majoritatea copiilor sunt in vacanta la munte, la mare, la bunici, iar ei, din pacate, sunt aici inchisi in aceste saloane si este destul de greu si de trist pentru ei si cu vizita noastra am schimbat putin atmosfera".

In acelasi context, Denisa Andreea Nechita, voluntar la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat: "Ma bucur sa fiu alaturi de voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului in aceasta campanie dedicata copiilor bolnavi de cancer. Spre deosebire de acesti copii suferinzi, eu ma bucur de vacanta de vara petrecuta in Bucuresti la bunici si am dorit ca prin prezenta mea sa le aduc un zambet pe fata si un strop de speranta in suflet. Locuiesc in Anglia cu parintii mei si mi-am propus ca in toamna cand incepe scoala sa le propun colegilor si profesorilor mei de acolo asemenea actiuni destinate copiilor bolnavi".

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României, Prea Fericitul Parinte Daniel, și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.