Publicat: 16 Martie, 2020 - 16:55
Share

Manevrarea de către Trump a coronavirusului a dominat prima dezbatere din cap între cei doi candidați democrați rămași la președinție [Kevin Lamarque / Reuters]

Presidențialii democrați ai Statelor Unite ale Americii speră ca Joe Biden și Bernie Sanders să se descurce în tratarea focarului coronavirusului de către președintele Donald Trump în timpul unei dezbateri democratice duminică, oferind viziuni concurente ale conducerii în timpul unei crize de extindere care a intensificat viața de zi cu zi a americanilor.

În prima lor dezbatere unu-la-unu, ultimii doi concurenți democrați din cursa de a face față lui Trump la alegerile din noiembrie s-au confruntat cu abordarea adecvată a problemelor pandemice și a altor presante, fostul vicepreședinte Biden susținând că abordarea sa la conducere ar avea rezultate rapide și senatorul Sanders din Vermont făcând eforturi pentru schimbări mai importante și mai fundamentale.

Ambii candidați l-au atacat pe Trump pentru că ar fi tratat focarul de coronavirus, spunând că a contribuit la creșterea grijiilor, petrecând săptămâni la minimum amenințarea înainte de a declara o urgență națională vineri.

Dezbaterea, programată inițial pentru Phoenix, a avut loc într-un studio din Washington fără public, o mișcare făcută pentru a limita expunerea posibilă la virus - semn al cât de profund a fost modificată rutina campaniei de pandemia globală.

Când cei doi bărbați au urcat pe scenă, au zâmbit și au împărtășit un cot la cot - respectând sfatul oficialilor de sănătate publică pentru a evita strângerile de mână.

 

Biden, primarul, a povestit experiența sa în serviciul administrației președintelui Barack Obama în tratarea focarului Ebola în 2014. El a pus la punct un plan de coronavirus pentru a face testarea gratuită și disponibilă pe larg, pentru a stabili site-uri mobile și facilități de conducere în fiecare stat și acordă mai mult ajutor întreprinderilor mici afectate de încetinirea creșterii economice.

El a spus că este dispus să solicite militarii pentru a ajuta oficialii locali să construiască spitale și să ia alte măsuri de ajutor necesare.

"Acesta este ca un război, și într-un război, faci tot ce trebuie făcut pentru a avea grijă de oamenii tăi", a spus Biden.

Sanders a sugerat că primul pas în reacția la focar ar fi „închiderea acestui președinte chiar acum”, deoarece a subminat răspunsul oficialilor de sănătate publică.

„Trebuie să învățăm că nu poți minți poporul american. Nu puteți fi mai puțin sincer în legătură cu natura crizei, a spus Sanders, adăugând criza a arătat nevoia semnăturii sale Medicare pentru toată propunerea de sănătate, care ar înlocui asigurarea de sănătate privată cu un sistem administrat de guvern.

„Să fim sinceri și să înțelegem că această pandemie de coronavirus expune slăbiciunea incredibilă și disfuncționalitatea sistemului nostru actual de asistență medicală”, a spus el.

Biden s-a opus planului Medicare pentru toți, spunând că este prea costisitor și preferă să se bazeze pe Legea pentru îngrijire la prețuri accesibile, cunoscută sub numele de Obamacare, prin adăugarea unei opțiuni publice pentru cei care doresc acest lucru.

„Aceasta nu are nicio legătură cu îngrijorarea legitimă în ceea ce privește inegalitatea veniturilor în America. Este adevarat. Dar asta nu afectează nevoia ca noi să acționăm rapid și foarte amănunțit și în concordanță cu toate forțele pe care trebuie să le suportăm ”, a spus el.

Biden, în vârstă de 77 de ani și Sanders, în vârstă de 78 de ani, au fost nevoiți să anuleze evenimentele publice și să renunțe la unele acțiuni de campanie în timpul crizei. Au spus că fac măsuri personale pentru a rămâne sănătos - evitând aglomerația, spălarea mâinilor și ca personalul campaniei lor să lucreze de acasă.

Biden a promis pentru prima dată în timpul dezbaterii să aleagă o femeie ca parteneră de conducere, dacă va deveni candidatul democrat.

„Dacă sunt ales președinte, cabinetul meu, administrația mea va arăta ca țara și mă angajez că, de fapt, voi numi și alege o femeie ca vicepreședinte”, a spus Biden.

Sanders era mai puțin dispus să se angajeze să aleagă o femeie, spunând că „după toate probabilitățile” o va face.

Dezbaterea a apărut cu două zile înaintea concursurilor de nominalizare de marți în marile state din Ohio, Illinois, Florida și Arizona, unde un alt șir de victorii ale lui Biden i-ar oferi un avantaj aproape inaccesibil în delegații asupra lui Sanders.

Dar speră că dezbaterea ar fi un prim pas către unitatea partidului, înainte ca alegerile din 3 noiembrie împotriva lui Trump să pară să se estompeze în timpul confruntării, deoarece cei doi candidați au bătut în mod repetat asupra abordării lor de conducere.

„Oamenii caută rezultate, nu o revoluție”, a spus Biden, făcând o lovitură la promisiunile lui Sanders de a conduce o revoluție politică.

Sanders, un socialist democratic, a spus că sprijinul său de lungă durată pentru măturarea reformelor economice și sociale era de fapt o dovadă a capacității sale de a conduce și a contrastat-o ​​cu ceea ce a spus că este uneori schimbările de vedere ale lui Biden.

„Nu trebuie să-mi regândesc poziția”, a spus Sanders. „Asta este conducerea.”

Ambii candidați au promis că vor susține eventualul candidat și într-un schimb amar de critici repetate care au apărut pe traseul campaniei înainte, Sanders spunând că Biden era privit pentru interese speciale și Biden acuzându-l pe Sanders că este prea susținător de industria armelor.

La începutul zilei, campania lui Biden i-a curtat pe susținătorii progresivi ai Sanders și senatorului Elizabeth Warren din Massachusetts, care au renunțat la oferta sa la Casa Albă la începutul acestei luni, dar nu a aprobat pe nimeni, promițând să sprijine un plan Sanders pentru a face colegii publice fără scolarizare. familiile cu venituri mai mici de 125.000 USD pe an. [Kevin Lamarque / Reuters]

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: