Publicat: 14 Martie, 2017 - 14:49
Share

Compania OPTEX, specializată în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzori OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior prezintă pachetele OPTEX RAPID REDFIBER. Seria este compusă din sisteme bazate pe cabluri de fibră optică speciale, ce pot securiza suprafeţe extinse. În funcţie de spaţiul ce se doreşte monitorizat,  integratorul poate alege variante de 75, 100, 150 sau 200m. 
RAPID REDFIBER se adresează tuturor implementărilor de dimensiuni mici şi medii, pachetul fiind format din două componente principale: o unitate de procesare şi un cablu pre-conectat rezistent la raze ultraviolete. Kitul include şi un modul POE/IP ce are rolul de a genera coduri de alarmă REDWALL. Alarmele pot fi integrate ulterior în diferite platforme VMS şi PSIM.
Cablurile de fibră optică OPTEX deţin capacitatea de a detecta vibrațiile și de a utiliza procese de analiză a semnalului pentru a determina prezența intrușilor. Acestea pot fi montate pe garduri, porţi de acces sau clădiri. Algoritmii de detecție pot face diferenţa între o alarmă activată de un individ sau de animale sau vânt. Spre deosebire de senzorii coaxiali, senzorul OPTEX nu este afectat de radiaţiile UV, umiditate, sare sau fulgere. 

Kituri de fibră optică disponibile: 
Pentru a se obţine cele mai bune rezultate atunci când se foloseşte unul dintre kiturile OPTEX RAPID REDFIBER, se recomandă instalarea cablului optic în formă de buclă, în aşa fel încât să fie acoperite atât jumătatea superioară, cât şi jumătatea inferioară a gardului. Astfel, pentru a se securiza o zonă de 75m, OPTEX oferă un cablu pre-conectat de 160 de metri. Pentru fiecare zonă utilizatorul trebuie să selecteze kitul de cablu potrivit.
RRF75: dedicat protecţiei unui spaţiu de 75m lungime. Include un cablu optic pre-conectat de 160m;
RRF100: dedicat protecţiei unui spaţiu de 100m lungime. Include un cablu optic pre-conectat de 210m;
RRF150: dedicat protecţiei unui spaţiu de 150m lungime. Include un cablu optic pre-conectat de 310m
RRF200: dedicat protecţiei unui spaţiu de 200m lungime. Include un cablu optic pre-conectat de 410m.
Fiber SenSys face parte din grupul de firme OPTEX, fiind lider de piață în domeniul producătorilor de sisteme de detecție bazate pe fibră optică  pentru perimetre de exterior și rețele de date fizice. Comunicat de presa: Compania OPTEX