Publicat: 7 Octombrie, 2012 - 15:47
Share

Ajutarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) în dezvoltarea strategiilor de internaționalizare eficiente, care să le permită să profite de oportunitățile de pe piața globală, este ceea ce își dorește de la legislația UE în domeniu eurodeputatul austriac Paul Rübig, de la Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat). În  număr de 23 de milioane, IMM-urile formează coloana vertebrală a economiei europene, a arătat Rübig.
 
IMM-urile reprezintă 99% din companiile din UE și ajung la 58% din profitul total. De aceea, dezvoltarea acestora este esențială pentru consolidarea competitivității și atractivității UE pentru investiții și producție, a spus domnul, Rübig, care a redactat raportul parlamentar privind competitivitatea și oportunitățile de afaceri ale IMM-urilor.

Raportul propune lansarea unui portal online multilingv, care să ofere informații privind piețele prioritare pentru IMM-uri. Acesta subliniază importanța programului Erasmus pentru tineri antreprenori, care permite tinerilor să facă schimburi de experiență și cu centre din afara UE.

Raportul a fost deja adoptat în comisie și va fi dezbătut în curând în plen.