Publicat: 16 Martie, 2017 - 18:15
Share

"La data de 15.03.2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Lombriser Wendelin, cetățean elvețian, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minori și Boldijar Mihaela, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.
Prezentăm comunicatul de presa al DIICOT:
"În cauză există suspiciunea rezonabilă că începand cu anul 2015, inculpatul Lombriser Wendelin, cetățean elvețian care se afla pe teritoriul României de mai mult timp, a căutat și identificat pe teritoriul județului Sălaj dar și pe raza județului Sibiu, mai mulți copii vulnerabili care să accepte să întrețină relații sexuale cu acesta, în schimbul unor sume modice de bani.

Inculpatul Lombriser Wendelin s-a orientat în principal spre copii proveniți din familii dezorganizate sau foarte sărace, neaflați sub supravegherea părinților, care cerșeau sau își câștigau existența căutând alimente, haine și fier în containere.

În cursul anului 2015 inculpatul Lombriser Wendelin a abordat-o în fața gării din Sibiu pe inculpata Boldijar Mihaela, care în acea perioadă petrecea majoritatea timpului în zona gării din Sibiu și locuia într-o baracă amenajată în această zonă, căreia i-a propus să-i caute copii minori, de sex masculin, în vederea satisfacerii plăcerilor sexuale, în schimbul unor sume de bani. În acest context, profitând de naivitatea victimelor specifică vârstei precum și de lipsurile materiale, inculpata Boldijar Mihaela a recrutat mai mulți minori, cu vârste cuprinse între 12-16 ani ce proveneau din familii foarte sărace de pe raza unei localități din județul Sibiu și care își câștigau existența singuri prin cerșit pe raza orașului Sibiu.

În cursul zilei de astăzi Tribunalului Sălaj a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Sibiu și IJJ Sălaj.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție".