Publicat: 5 Iunie, 2017 - 15:43
Share

Curtea Constituţională va dezbate marţi excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Clotilde Armand, candidat din partea USB pentru primăria Sectorului 1, referitoare la alegerea primarilor într-un tur, în care invocă faptul că legislaţia electorală în vigoare nu permite o bună reprezentativitate.

Armand s-a clasat pe locul secund şi a depus o contestaţie la Biroul Electoral al Sectorului 1 în care a invocat faptul că un primar ales de 10% din electorat nu poate fi reprezentativ.

Judecătoria Sectorului 1 a trimis, în data de 15 iunie 2016, la Curtea Constituţională cauza referitoare la excepţia de neconstituţionalitatate invocată de Armand în legătură cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

"Am fost citată astăzi la Judecătoria sectorului 1. S-a judecat problema cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de mine în contestaţia depusă la Biroul Electoral de Sector şi sunt foarte fericită să vă anunţ că judecătorul a dispus trimiterea către Curtea Constituţională a excepţiei invocată de noi. Adică ne vom regăsi în faţa CCR pentru a explica faptul că legea aşa cum este nu permite o reprezentativitate bună în alegeri", a spus Armand într-un video postat pe Facebook, la momentul respectiv.

Ea a amintit, tot atunci, că judecătorii CCR au mai judecat o dată această cauză invocată de jurnalistul Liviu Avram, dar că excepţia ar putea fi admisă acum pentru că autorul excepţiei de neconstituţionalitate a candidat la alegerile locale şi a ieşit pe locul doi.

"Este a doua oară când această problemă se găseşte în faţa CCR, prima dată fiind ridicată de către domnul Liviu Avram. A fost respinsă pentru că domnul Liviu Avram nu avea calitate de candidat plasat pe locul doi. Cererea lui a fost respinsă din acest motiv. Eu acum mă găsesc în situaţia aceasta şi atunci eu sper că CCR va admite această excepţie", a afirmat Clotilde Armand.