Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 11:40

Un al doilea cetăţean român de la bordul vasului de croazieră "Diamond Princess" a fost depistat cu noul coronavirus, fiind transportat la un spital din Tokyo, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Potrivit MAE, starea de sănătate a românului este bună. 
"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess", informează MAE.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 10:46

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a spus, miercuri, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate că decizia de demitere din funcţia de şef de secţie a profesorului Mircea Beuran nu îi aparţine.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 10:00

Update: Victor Costache a primit, miercuri, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, din partea comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat.

Audierea ministrilor propuşi pentru guvernul Ludovic Orban II continuă cu a treia zi. 

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Anatol Rurac, pictor, Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din R. Moldova (n. 1957);

Augustin Lucici, pictor, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (n. 1956);

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 13:35

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a criticat pe Facebook votul din Comisia juridică a Senatului privind OUG pentru organizarea alegerilor anticipate şi a cerut PSD să voteze în plen în favoarea adoptării acestui act normativ.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 13:30

Tribunalul Bucureşti a decis marţi că această instanţă nu are competenţa materială de a dezbate o contestaţie la executare depusă de Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate închisoare în dosarul angajărilor fictive.

Decizia a fost luată de judecătoarea Manuela Orzaţă. Liviu Dragnea s-a arătat marţi în sala de judecată dezamăgit de faptul că Tribunalul vrea să mute procesul la altă instanţă.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 13:10

Ministrul desemnat al Dezvoltării, Ion Ştefan, a declarat, marţi, că Guvernul va iniţia un proiect de lege cu privire la descentralizarea Programului regional de dezvoltare.
"Vom iniţia un proiect de lege cu privire la descentralizarea Programului regional de dezvoltare. Noi ne propunem o descentralizare regională pentru a putea să ducem decizia aproape de cetăţean. Vom realiza 8 programe regionale, la nivelul fiecărei regiuni", a spus Ştefan la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

 

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 11:35

Anul 2019 a adus o presiune mai intensă a politicului asupra Consiliului Concurenţei, dar şi o agresivitate din partea mediului de afaceri, a declarat, marţi, preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu, "A fost un an 2019 cu activitate foarte intensă în care multe lucruri au mers bine. Am avut o viteză bună în gestionarea concentrărilor economice, deşi numărul acestora a fost mai mare decât în anii precedenţi. Perfomanţa noastră în instanţe a fost bună. Numărul de sancţiuni, deşi nu e obiectivul nostru şi nu ne bucură să le dăm, este similar cu cel de anul de dinainte.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 11:00

Update: Ion Ştefan a primit aviz negativ pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării Update: Ministrul propus la Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie, Ion Ştefan, a declarat, marţi, la audierile din comisiile parlamentare reunite, că în urma controalelor efectuate pe PNDL 1 şi PNDL 2 s-a constatat că s-au cheltuit prea mulţi bani din bugetul statului "fără a da nimeni socoteală".

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Angela Crenganiş, artist decorator (tapiserie), membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (n. 1958);

Annamária Móré Sághi, artist decorator, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (n. 1948);

Luni, 17 Februarie, 2020 - 13:56

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Local American Working Group (LAWG) susţin plafonarea taxei clawback la 20% pentru produsele generice, respectiv 25% pentru inovative.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 13:49

România este ţara cu cea mai mică pondere a salariului minim în cadrul salariului mediu net, de numai 39%, a avertizat Ovidiu Nicolescu, preşedinte de onoare al Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Luni, 17 Februarie, 2020 - 13:43

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) a transmis, luni, că în 20 de unităţi de învăţământ din Capitală cursurile sunt suspendate parţial din cauza gripei, iar într-o grădiniţă privată integral.

Cursurile sunt suspendate în cele 20 de unităţi în una sau două clase/grupe.

Cursurile se suspendă în situaţia în care se confirmă medical cel puţin trei cazuri de copii cu gripă într-o clasă/grupă. 
 

Luni, 17 Februarie, 2020 - 13:08

Update: Ministrul propus al Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat luni, la audierea în comisiile reunite de specialitate, că banii pentru majorarea pensiilor sunt în buget.
 
Banii pentru majorarea pensiilor sunt în buget, a declarat, luni, ministrul propus al Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II sunt audiaţi, luni, marţi şi miercuri, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 12:29

Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) nu susţine diferenţierea salariului minim pe economie şi solicită Camerei Deputaţilor, ca for decizional, să respingă acest proiect de lege pe motiv de neconstituţionalitate.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 12:02

Obiectivul PNL este de a fi îndeplinite toate procedurile constituționale în așa fel încât președintele Klaus Iohannis să poată dizolva Parlamentul și să fie declanșate alegerile anticipate, a spus luni, după BEX al PNL, Ludovic Orban.

Orban a mai spus că parlamentarii liberali vor da un vot favorabil miniştrilor la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 08:14

Traficul feroviar între staţiile Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt a fost închis în cursul nopţii, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă, iar trei trenuri au fost anulate luni dimineaţa, informează purtătorul de cuvânt al companiei CFR SA, Oana Brânzan. Pentru asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare pe relaţia Bucureşti - Craiova, reprezentanţii Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile Drăgăneşti Olt - Caracal.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Luni, 17 Februarie, 2020 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Adina Postelnicu, cântăreaţă de muzică pop, dance (n. 1979);

Constantin Dicu, regizor  (n. 1939);

Doru Popovici, compozitor şi muzicolog (n. 1932);

Duminică, 16 Februarie, 2020 - 10:00
Dănuț Pop: Această situație alarmantă reprezintă elementele de contraperformanță, politică și profesională

Ecologistii au protestat sâmbătă in Piata Victoriei  sub deviza“Scoateti drujba din padure! Protestul a avut loc, dupa ce Comisia Europeana a activat procedura de infringement pentru Romania din cauza taierilor ilegale de paduri.

Protestatarii au amintit de proiectul legislativ al PER, uitat in sertarele Parlamentului, făcând un apel către toate partidele parlamentare, cu reprezentanți în Senat si Camera Deputaților, să lase orgoliile de-o parte, să înțeleagă importanţa acestui proiect legislativ și faptul că pădurile sunt o componentă esențială a mediului înconjurător.

Duminică, 16 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Duminică, 16 Februarie, 2020 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Adina Ioana Vălean, membru al Parlamentului European (n. 1968);

Ciprian Deac, fotbalist (n. 1986);

Constantin Dumitru, f. senator PNL de Călăraşi (n. 1952);

Sâmbătă, 15 Februarie, 2020 - 18:27

Un turist chinez în vârstă de 80 de ani a murit din cauza noului coronavirus la un spital din Paris, marcând primul deces confirmat în afara Asiei și prima fatalitate pe pământul european, a anunțat sâmbătă ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn.

Sâmbătă, 15 Februarie, 2020 - 16:30

Avocatul Poporului, instituţie condusă de Renate Weber, a anunțat că va ataca la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă prin care serviciile medicale decontate de stat vor putea fi acordate de spitale şi clinici private.

Practic spitalele private vor putea accesa fonduri publice. De asemenea, OUG mai permite accesul pacientilor la servicii medicale indiferent dacă este spital de stat sau privat.

Sâmbătă, 15 Februarie, 2020 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Aurelian Titu Dumitrescu, poet (n. 1956); 

Carmen Daniela, pianistă (n. 1951);

Cristian Popescu Piedone, f. primar al sectorului 4 (n. 1963); 

Sâmbătă, 15 Februarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 14:50
Rețeaua de turnători a „brancardiologului” Ungureanu a acționat și în acest caz

Judecătorii Tribunalului București au decis plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu, respingând cererea DNA de arest preventiv. Verdictul vine după ce Mircea Beuran a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

 

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 13:31

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că parlamentarii formaţiunii sale nu vor vota Guvernul Orban II.

Subscribe to Stire