Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 19:31

 

Comisia Europeana a confirmat miercuri decizia de a clasifica noul coronavirus drept o amenintare de nivel mediu pentru lucratori, decizie care le va permite angajatorilor sa aplice la locul de munca masuri de securitate mai putin stringente fata de situatia in care ar fi fost o amenintare de nivel ridicat, cum au cerut sindicatele si numerosi europarlamentari.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 11:34
Oricum, epidemia este sub control, „dar criza nu a trecut în totalitate”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, că s-a făcut un efort considerabil pentru a ajuta angajatii și angajatorii afectați de criza generată de epidemia COVID-19. În prezent, epidemia este sub control, „dar criza nu a trecut în totalitate”, spune Alexandru.

Alexandru spune că deși epidemia este sub control, oamenii trebuie să fie atenți în continuare și să se protejeze.

Duminică, 31 Mai, 2020 - 11:00
Interviu cu Guccifer înainte de alegerile prezidențiale câștigate de Donal Trump

Numele lui este Marcel Lazar Leher sau Guccifer.
Dezvăluirile lui Guccifer alături de cele din WikiLeaks au contribuit cu siguranță la panicarea globaliștilor, a multor politicieni și a serviciilor de informații.

Duminică, 31 Mai, 2020 - 09:44

Domnule Prim Ministru, Ludovic Orban.

Am aflat din postarea   
unui prieten apropiat și consilier personal de-al dumneavoastra, Florin Silviu Ivan, ca pe 25 mai a fost ziua dumneavoastra de naștere si ca poza din biroul de la Palatul Victoria, da, aia de la spriț, spritul ala  cu oaspeti de seama,  trabucuri fine, wiskey single malt si sampanie, e chiar de la sărbătorirea frumoasei vârste.

Ce frumos tablou! La multi ani! Sanatate si multe bucurii!
Acum, sa va spun o poveste...

Joi, 28 Mai, 2020 - 15:39

Președintele Klaus Iohannis a declarat după întâlnirea de la Palatul Cotroceni că evaluarea națională va avea o a doua sesiune pentru copiii care la primele examene au probleme medicale. Sesiunea va avea loc pe 29 iunie.

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Joi, 28 Mai, 2020 - 14:58

Declaratia Gildei Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova si Bulgaria, la webinarul „Decizii in Noua Economie”, organizat de EM360 si Romania Durabilă.

Joi, 28 Mai, 2020 - 09:30

Mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Eroilor și a sărbătorii Înălțării Domnului
"Astăzi, o zi atât de importantă din calendarul creștin-ortodox, în care sărbătorim praznicul Înălțării Domnului, o dedicăm și eroilor, ostașilor și tuturor celor care au scris istoria României prin propriul sacrificiu, pe câmpul de luptă, în lagăre sau în temnițele comuniste, apărând libertatea, credința strămoșească, pământul țării și idealul de unitate al românilor.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 08:46

În urma jurizării concursului MultipleXity

"Regret din suflet că situaţia de alertă m-a împiedicat să fiu la Timişoara pentru jurizarea acestui concurs; legătura mea afectiv-profesională cu Timişoara şi arhitecţii timişoreni e veche (din 1996) şi stabilă. Iar regretul este cu atât mai mare cu cât concursul MultipleXity ocupă o poziţie aparte în peisajul nostru profesional şi în construcţia "instituţiei concursului" la care particip, în cadrul OAR, din 2014.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 18:22

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, că se așteaptă ca Parlamentul României să voteze, miercuri, Legea care vizează declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România, pentru a arăta că „românii și maghiarii nu sunt vrăjmași”.

Kelemen Hunor a declarat, marți, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă comună cu ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter, că, deși românii și maghiarii privesc diferit istoria, trebuie să trăiască pentru viitor.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 11:50

Având în vedere interesul mass-media asupra procesului intern de reorganizare a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), fac următoarele precizări:

Hotărârea de Guvern nr. 358 din 30 aprilie 2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a fost respectată, iar ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei a emis ordinul pentru aprobarea listei funcţiilor pentru care se organizează examen, precum şi a funcţiilor publice vacante puse la dispoziţie funcţionarilor publici.

Duminică, 24 Mai, 2020 - 10:42
Estimarile privind „valul doi” sunt pentru perioada 15 octombrie - 1 noiembrie

Premierul Ludovic Orban asociaza datele alegerilor cu evolutia epidemiei de COVID-19, afirmand ca alegerile locale ar urma sa aiba loc inainte de valul 2 de imbolnaviri, precizand ca derularea campaniei electorale va depinde de cat de puternica va fi epidemia.

Duminică, 24 Mai, 2020 - 00:00

Amintirile foştilor deţinuţi politici. Mai interesează pe cineva aşa ceva în zilele noastre? Foşti deţinuţi politici? Ceauşescu, anii  1980, Securitatea, Aiud? Câţi dintre cetăţenii societăţii de azi au cunoştinţe  reale despre acea perioadă în care am trăit înainte de 1990- circa douăzeci de milioane de oameni- încercând să supravieţuim?!

Szocs Geza

 

Sâmbătă, 23 Mai, 2020 - 11:08
Se pare că Vasilică era subinfluența alcoolului

Ambasadorul român la Beijing, Vasilică Constantinescu, ar fi provocat un accident grav în capitala chineză, după ce a condus mașina în stare de ebrietate și a intrat într-un autobuz. Deși fapta s-a produs acum cîteva săptămîni, Ministerul român de Externe nu a suflat nici pînă azi vreun cuvînt pe acest subiect.

Dezvăluirea a fost făcut de către Dan Tomozei, jurnalist român care activează în China.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 12:02

Fostul judecător CCR Toni Greblă spune că limitarea libertăților în stare de alertă nu este permisă și că Guvernul a creat mai multă confuzie prin legea care prevede sancțiuni pentru români și în stare de alertă. Asta pentru că deja starea de alertă era reglementată printr-un OUG care nu permitea limitarea drepturilor, lucru subliniat și de CCR.

Joi, 21 Mai, 2020 - 10:19
Prin alocarea unui procent din salariul brut de pana la 41,5% pentru fiecare angajat

În domeniile care isi vor relua activitatea, somajul tehnic va fi inlocuit de o masura activa de sustinere, prin alocarea unui procent din salariul brut de pana la 41,5% pentru fiecare angajat care isi reia activitatea in cadrul companiei in care a lucrat, a anuntat premierul Ludovic Orban.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 19:05
„În mod artificial, i-am numit romi prin 1991”

„Uite, cred că şi aici, s-a dovedit o dată în plus că bunătatea şi toleranţa românilor până la urmă ajung să le aducă prejudicii, Pentru că, în mod artificial, i-am numit romi prin 1991 (..). Acuma tot ce vedeţi aici să ştiţi că se petrece şi in străinătate, iar acolo se vorbeşte despre români. Această minoritate a făcut o imagine deplorabilă poporului român. Este timpul să o spunem şi, până la urmă, să renunţăm şi la această fantasmagorică denumire de romi.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 13:47

Cu multă durere, dar și cu neclintită nădejde în Taina Învierii și a Împărăției celei veșnice, aducem la cunoștință clerului și credincioșilor din Moldova vestea plecării la Domnul a Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Venerabilul ierarh, binecuvântat de Dumnezeu să treacă de granița a 90 de ani de viață, lasă un gol imens în sufletele tuturor celor ce i-au cunoscut râvna, credința și dragostea de Biserică și de Neam.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 15:17
Director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova si Bulgaria

„Ceea ce ne dorim în noua economie este predictibilitatea cadrului legislativ și fiscal. La următoarea modificare a accizei, sau a cadrului de reglementare, vrem să fim parteneri de dialog, nu pedepsiții de serviciu, așa cum am fost întotdeauna”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova și Bulgaria la webinarul online „Business în Noua Economie”, organizat de EM360 și România Durabilă.

Luni, 18 Mai, 2020 - 23:18
Orban e hătărât să recupereze pierderile de la amenzile Urgenței

Guvernul pare să fie tot mai nostalgic după milioanele de euro din amenzile stării de Urgență, ratate prin  decizia Curții Constituționale.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni la B1TV că deşi cuantumul amenzilor s-a micşorat faţă de perioada stării de urgenţă, autorităţile vor da amenzi celor care nu respectă regulile.

Duminică, 17 Mai, 2020 - 19:57

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară, după ședința de urgență de la MAI cu Raed Arafat și Marcel Vela:

- La aceasta sedinta n-am luat masuri, am hotarat cum procedam odata cu intrarea in vigoare a Legii 55 de maine. Am luat decizia de a covonca CNSU la ora 07.30 dimineata si decizia de a convoca sedinta de Guvern la ora 08.00. Sunt necesare pentru a derula toate procedurile stabilite in legea 55 pentru instituirea starii de alerta.

Duminică, 17 Mai, 2020 - 14:12

Actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat public de mai multe ori că despăgubiri pentru secetă nu s-au mai acordat de peste zece ani și că demersul din acest an, care se derulează cu destule greutăți, ar fi primul. Este contrazis de fostul secretar de stat Daniel Botănoiu:

„În anul 2012, pe la începutul lunii mai, m-a sunat un bun prieten, șef la o organizație puternică, și mi-a spus că în curând am să fiu numit secretar de stat la ministerul Agriculturii, căci a văzut un act semnat de premierul de atunci Victor Ponta.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 18:39

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, referitor la sancțiunile pe care le riscă persoanele care nu respectă măsura obligativității purtării măștii, că, în primă fază, va fi o amplă campanie de informare publică, iar forțele de ordine vor cere doar respectarea regulilor, fără să aplice amenzi.

Joi, 14 Mai, 2020 - 19:57
„Am văzut iresponsabilitatea unor parlamentari gata să facă inoperabilă starea de alertă” - profitând de „vidul legislativ” provocat de Orban

După ce cu o zi în urmă Klaus Iohannis  s-a milogit pur și simplu de „majoritatea toxică” din Parlament să nu arunce țara în brațele anarhiei, profitând de neglijența și ignoranța legislativă a cabinetului  care lăsa cele trei zile dintre stări într-un așazis „vid legislativ”, odată trecut hopul și-a reluat discursul agresiv  lansând, de la Palatul Cotroceni, un nou atac la adresa politicienilor și, mai ales, a parlamentarilor, chiar în ziua în care expiră starea de urgență. 

Joi, 14 Mai, 2020 - 12:31

Premierul Ludovic Orban a anunțat faptul că Executivul va acoperi vidul legislativ, iar astăzi Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență va instaura starea de urgență pentru cele trei zile neacoperite legislativ datorită neglijenței Guvernului. Măsura este luată pentru că, pe 15 mai, expiră starea de urgență și nu se mai puteau lua decizii privitoare la restricțiile de circulație.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 22:04
Discurs melodramatic de mulțumire pentru disciplina izolaților

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut o declarație de presă la scurt timp după ce Camera Deputaţilor a adoptat, cu modificări, proiectul privind măsurile din starea de alertă.

Principalele puncte din declarația ministrului de Interne:

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 18:33
CCR: decretul Președintelui nu poate să deroge, să se substituie sau să adauge la lege

CCR arată, în motivarea deciziei prin care amenzile din perioada stării de urgență au fost declarate neconstituționale, că preşedintele Klaus Iohannis şi-a depăşit conpetenţele constituţionale şi a afectat drepturi şi libertăţi prin decretele de instituire şi prelungire a stării de urgenţă. Judecătorii constituţionali sancţionează şi inacţiunea Parlamentului, care avea datoria să amendeze decretele şi să elimine prevederile nelegale.

Sâmbătă, 9 Mai, 2020 - 12:11
Abia după 15 mai spitalele vor primi pacienţi „care nu reprezintă urgenţă”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat,de pe poziția autoasumată de „dictator sanitar” anunță că după data de 15 mai spitalele vor primi și pacienţi „care nu reprezintă urgenţă”.

Sâmbătă, 9 Mai, 2020 - 11:47
„Găsirea unui vaccin pentru o boală care nu imunizează este o provocare idioată”

Profesorul Didier Raoult, cel care a spus încă din luna martie că virusul Covid-19 se poate trata cu hidroxiclorochină, afirmă că regretă faptul că a spus că nu vor muri mai mult de 10.000 de oameni din cauza coronavirusului, dar spune că trebuie așteptat raportul anual al cauzelor morților înainte de a  ne pronunța asupra periculozității virusului.

 

Sâmbătă, 9 Mai, 2020 - 11:38
Cifrele oficiale „sunt false și au menirea de a-i teroriza pe italieni”.

Deputatul Vittorio Sgarbi a declarat în plenul Parlamentului italian că numărulvictimelor vehiculat oficial este „fals și are menirea de a-i teroriza pe italieni”.

 

Discursul a avut loc pe 24 Aprilie cu ocazia dezbaterilor asupra decretului lege „Tratament Italia”.

 

Vineri, 8 Mai, 2020 - 18:48
Afirmă Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului

„CEDO va respinge în final cauza lui Kovesi”, este de părere Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului. Acesta susține că decizia dată marți de CEDO este o „admitere în principiu” și nu este definitivă. „Admiterea în principiu declanșează procedura, adică România va trebui să facă un punct de vedere în legătură cu ceea ce s-a admis în principiu acolo. După ce se va depune acest punct de vedere, va trebui să depună un punct de vedere și Laura Codruța Kovesi. Această etapă va dura cam 1 an de zile”, spune fostul Avocat al Poporului.

Subscribe to Declaratie