Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 18:00

O parte din clădirea Parlamentului European va fi pusă la dispoziţia celor fără adăpost în timpul situaţiei de urgenţă provocate de pandemia de COVID-19, iar bucătăriile legislativului comunitar vor găti peste 1.000 de mese pe zi care vor fi distribuite celor nevoiaşi şi personalului medical, a anunţat miercuri preşedintele PE, David Sassoli.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 17:39

Credincioșii catolici din zonele puternic lovite de coronavirus din lumea întreagă nu vor avea acces duminică, de Paști, în biserici. Cu o excepție: Andrea Bocelli. El va susține un concert în Ziua Învierii, la Domul din Milano. O lume întreagă va putea păși virtual în catedrală, vizionând recitalul care va fi transmis în direct pe canalul oficial de YouTube al artistului.

Bocelli va fi acompaniat doar de organistul catedralei, Emanuele Vianelli.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 17:18

Comisia a decis să finanțeze  nu mai putin de 18 proiecte de cercetare în cazul COVID 19. Bugetul pus la dispoziție este de peste 48 de milioane de euro, la nivelul întregii Uniuni. Aceste proiecte permit unui număr de 140 de echipe de cercetare din întreaga Europă să colaboreze pentru a combate pandemia.

Ultimul proiect selectat, denumit HG nCOV19 și coordonat de o companie irlandeză, va dezvolta și valida un test de diagnostic molecular rapid pentru coronavirus.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 17:00

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va rămâne spital COVID, adică unitate medicală în care vor fi trataţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, a declarat miercuri, la Deva, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

El a arătat că unitatea de primiri urgenţe va stabili care dintre pacienţii cu probleme de sănătate vor fi dirijaţi spre spitalele COVID şi care dintre ei spre alte unităţi medicale.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 16:38

Poliţiştii care patrulează lacul Constanţa (Bodensee), de la graniţa de sud a Germaniei cu Elveţia, vor folosi un dirijabil pentru a monitoriza respectarea de către public a "lockdown"-ului, restricţiile de deplasare impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus, relatează miercuri dpa.

Aerostatul va survola pitorescul lac în weekendul care vine şi în care se sărbătoreşte Paştele catolic, mai ales că se aşteaptă condiţii meteo foarte prielnice ieşirilor, cu temperaturi de până la 22 de grade Celsius.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 16:17

Consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate şi la distanţă, precizează, miercuri, CNAS într-un comunicat remis presei.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 15:17

Toate celebrările liturgice ale Săptămânii Sfinte la Vatican se vor desfășura în bazilica Sfântul Petru și vor fi transmise în direct pe canalul YouTube Vaticannews.

Pentru credincioșii catolici este o Săptămână Sfântă neobișnuită, dar cu speranță. “Este un moment greu, pentru mulți chiar foarte greu. În tăcerea orașelor noastre, va răsuna Evanghelia Paștelui”, recunoaște Papa Francisc și ne îndeamnă să pregătim vremuri mai bune, fiind noi înșine mai buni.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 15:00

Extinderea pandemiei cauzate de SARS-CoV-2 în România vulnerabilizează o dată în plus pe cei 1.300.000 de copii care trăiesc în condiții de sărăcie și excluziune socială și ale căror drepturi la educație, sănătate și siguranță trebuie garantate cu prioritate.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 14:42

4.150.000 de măști achiziționate în urma donațiilor efectuate de către oameni și companii pe platforma Donează pentru linia întâi sunt pe drum către cei care au grijă de sănătatea și siguranța noastră în aceste zile în care se luptă cu virusul COVID-19.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 14:22

Ieri a fost emis Ordinul comandantului acțiunii Secretar de stat, șef al departamentului pentru Situații de Urgență 74553/7.04.2020, care modifică ordinul 74527/ 23.03.2020 în sensul limitării agresive a situațiilor medicale care pot fi considerate urgențe, și astfel pot beneficia de tratament, pe perioada stării de urgență. Reiterăm, în acest context, avertismentul că, în lipsa unor protocoale clare și a unor măsuri luate imediat, pacienții oncologici sunt condamnați la moarte.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 14:01
pentru artiştii independenţi din industria cinematografică

Asociaţia Pentru Dezvoltarea Filmului Românesc (ADFR) vine în ajutorul artiştilor independenţi din industria cinematografică, afectaţi de starea de urgenţă instituită în România pe fondul pandemiei COVID-19, lansând pe 10 aprilie o sesiune de acordare a micro-granturilor #ADFRSurvival, în valoare totală de 3000 de Euro.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:57

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să vă invite la proiectul "Cei trei fantastici", o întâlnire cu totul specială între artişti şi spectatori, în contextul crizei provocate de noul coronavirus. Întâlnirea îşi propune să anuleze distanţele şi să creeze senzaţia de comunicare directă, atât de necesară în această perioadă complicată.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:55

Izolarea la domiciliu şi distanţarea socială, impuse de criza coronavirusului, pun persoanele vârstnice în dificultatea de a-şi procura bunuri de strictă necesitate, dar şi de a interacţiona cu alte persoane pentru păstrarea echilibrului psihic. În acest context, Telefonul Vârstnicului, singura linie telefonică naţională, gratuită şi confidenţială dedicată seniorilor din România, a înregistrat un număr dublu de apeluri zilnice din partea persoanelor vârstnice şi 384 de beneficiari noi.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:55

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 6.690 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:52

La data de 07.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 38 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de pornografie infantilă în formă continuată şi viol în formă continuată.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:46

Un bărbat în vârstă de 90 de ani, cu multiple comorbidităţi, din judeţul Alba, a fost internat în data de 6 aprilie, pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:37
SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PREFECTULUI JUDEŢULUI VRANCEA

Domnule Prefect Berbece Gheorghiţă,

În ultima vreme a crescut alarmant numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19, atât pe plan naţional cât şi local. Din păcate, în creştere este şi numărul DECESELOR, peste 200 de români pierzându-şi viaţa până în momentul de faţă.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:00
Doar două persoane pot vedea cadavrul care e sigilat la morgă

Reguli stricte, echipament special pentru angajatii morgilor din spitale, folosirea unor dezinfectanti speciali si o procedura rapida de inmormantare in cazurile de deces ale pacientilor infectati cu COVID- 19.

Toate acestea apar intr-un ordin semnat de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, privind modificarea ordinului anterior pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul in caz de deces al pacientilor infectati cu noul coronavirus (SARS-CoV2). Actul a fost publica marti seara in Monitorul Oficial.

Fara autopsie

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:50

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.869 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 60 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:47

Organizatia pentru Apărarea Drepturilor Omului,  „OADO” este organizaţie neguvernamentală de interes naţional şi utilitate publică, specializată în problematica complexă a ceea ce înseamnă cunoaşterea, promovarea şi apărarea drepturilor fundamentale ale omului, aşa cum sunt ele stipulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului de la 10 decembrie 1948.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:42

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituţiile şi organizaţiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situaţii în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artişti români şi cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:30

La data de 06.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor P.L.G. şi B.B.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept şi fals în declaraţii.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:22

Consiliul Judeţean Sibiu a obţinut săptămâna trecută sprijin în dotări destinate Secţiei Oncologie din Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. Este vorba de un cort de înaltă calitate, pentru triajul epidemiologic al pacienţilor oncologici care au nevoie să vină în spital pentru tratamente şi internare de zi. În condiţiile în care riscul de complicaţii în SARS-COV-2 pentru pacienţii oncologici este unul crescut, înlăturarea posibilelor surse de infectare este cu atât mai importantă.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:19
Concurenţii se pot înscrie până la 1 mai 2020

Câştigătorii Concursului Internaţional George Enescu 2020 de la secţiunile vioară, violoncel şi pian vor beneficia de un premiu special, nou introdus în pachetul competiţiei: un concert împreună cu Orchestra Filarmonică Bohuslav Martinu în noiembrie 2020, la Musikverein Golden Hall din Viena.

Cei trei laureaţi ai Concursului Enescu vor interpreta Triplul concert pentru vioară, violoncel şi pian de Ludwig van Beethoven, în contextul marcării la nivel mondial a 250 de ani de la naşterea marelui compozitor.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:12

Deces 206 - Bărbat, 67 de ani din judeţul Hunedoara. Debut pe 01.04.2020, prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Brad şi internat apoi, în 02.04.2020, în Spitalul Municipal Orăştie. Pe data de 06.04.2020 a fost transferat în Spitalul Judeţean Deva - Secţia Boli Infecţioase - ATI, cu diagnosticul metaplazie mieloidă, diabet zaharat, insuficienţă respiratorie. Confirmat pe 05.04.2020 în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Data decesului: 07.04.2020.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:02

Reprezentanții CJ Ilfov sunt în legătură cu celelalte autorități din județ, după ce un incendiu a izbucnit în localitatea Periș.

Marian Petrache, despre poluarea din Periș:

”Am vorbit cu șeful inspectoratului județean de poliție, cu domnul Iacubuș. Polițiștii fac cercetări pentru identificarea persoanei/persoanelor care au dat foc, dar ar fi bine să facă cercetări și pe numele firmei care are în proprietate acele terenuri care iau foc. Am vorbit cu cei de la ISU care spun că e teren accidentat și că abia pot pătrunde, dar că speră să lichideze focul în vreo două-trei ore.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 11:50

Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor.

Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140 122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 11:40
în cadrul concursului de proiecte 'Protecţia biodiversităţii forestiere'

Câştigătorii concursului de proiecte 'Protecţia biodiversităţii forestiere' sunt 'Asociaţia Administraţiilor Ariilor Naturale Protejate' cu un proiect despre restabilirea echilibrului ecologic în habitatul forestier din Parcul Naţional Piatra Craiului şi 'Societatea Ornitologică Română' care se va ocupa de protecţia biodiversităţii ornitologice din pădurea Parcului Natural Comana.

Institutul Francez şi Ambasada Franţei vor sprijini fiecare dintre cele două organizaţii nonguvernamentale cu sume de până la 5000 de euro!

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 11:28

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Local American Working Group (LAWG) salută eforturile depuse de către Comisia pentru sănătate şi familie alături de Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor pentru rezolvarea crizei medicamentelor din România şi pentru asigurarea accesului pacienţilor români la medicamente.

Subscribe to Comunicat de presa