Publicat: 3 Decembrie, 2019 - 00:00
Share

O carte fermecătoare, multipremiată (Premiul Mildred L. Batchelder, SUA, 2018; Premiul german pentru literatură pentru copii, Germania, 2017; Premiul pentru literatură pentru copii și tineret al Consiliului Nordic, 2015; Premiul August pentru literatură pentru copii și tineret, Suedia, 2014). Romanul a fost publicat în 15 țări. Autorul este un scriitor suedez născut în 1966.

Scriu editorii: „Lisabona, în jurul anului 1900: Într-o înfruntare în port, un om cade în apă. Trupul său nu este găsit niciodată. Cu toate acestea, marinarul finlandez Henry Koskela este acuzat de crimă și condamnat la douăzeci și cinci de ani de închisoare.

Din dorința de a demonstra nevinovăția prietenului ei, Sally Jones pornește într-o călătorie plină de aventuri pe străzile înguste din Lisabona, apoi în Alexandria și Bombay, până în fabulosul palat al maharajahului din Bhapur. Pe drumul spre adevăr întâlnește o tânără care cântă fado minunat, un episcop suspect, un paznic de cimitir prietenos, un comisar sinistru, o cămilă cu trei cocoașe și un maharajah capricios... Un jurnal fascinant și un roman de aventuri construit după toate regulile genului, perfect pentru fanii misterelor și ai poveștilor cu detectivi.”

Numai că eroul este… o maimuță, o gorilă foarte inteligentă pe nume Sally Jones, mecanic șef pe vasul Hudson Queen.

 

 

Jakob Wegelius – Sally Jones, maimuța criminalului. Traducere de Mirela Acsente. Editura Litera. 448 pag.

 

 

Topic: 

Format: