Publicat: 10 Aprilie, 2020 - 13:56
Share

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai a lansat, în parteneriat cu Fundaţia Alma Mater Napocensis, campania umanitară "10 lei în 10 zile pentru cei din linia întâi", menită să contribuie la strângerea de fonduri destinate sprijinirii Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj.
Iniţiatorii campaniei invită membrii comunităţii UBB (studenţi, alumni, cadre didactice şi alte categorii de personal) să doneze, până în data de 18 aprilie 2020, minimum 10 lei.

"Cu toţii resimţim tot mai puternic presiunea pusă de măsura distanţării sociale, precum şi de celelalte măsuri absolut necesare pentru prevenirea extinderii COVID-19. Încep să ne lipsească lucrurile pe care adesea le consideram banale să ne întâlnim unii cu alţii, să ne bem cafeaua împreună, să mergem la un film, la un concert sau la un restaurant, să ne zâmbim direct şi nu intermediaţi de ecranul unui telefon sau laptop, să ne bucurăm de zgomotul şi energia studenţilor aflaţi în pauză ori la curs sau seminar. Deoarece nicio ţară din lume nu a fost pregătită pentru presiunea exercitată de pandemia COVID-19 asupra sistemului medical, am iniţiat campania 10 lei în 10 zile pentru cei din linia întâi, încercând să ajutăm fără a pune o presiune extrem de mare asupra celor care doresc să se implice prin donaţii. Donaţiile individuale mai consistente sunt însă mai mult decât binevenite. În acest moment nicio donaţie nu este prea mică sau prea mare", afirmă decanul FSEGA, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustaţă, precizând că, în condiţiile în care doar comunitatea FSEGA cuprinde peste 9.000 de persoane, "împreună, această comunitate ar putea transforma generozitatea fiecărui membru într-o contribuţie finală substanţială".

Fondurile strânse în urma campaniei vor fi direcţionate Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj, instituţie aflată în prima linie în ceea ce priveşte intervenţiile medicale.

Donaţiile se pot realiza prin plăţi directe cu cardul, în perioada 8 - 18 Aprilie 2020, în contul Fundaţiei Alma Mater Napocensis a Universităţii Babeş-Bolyai, accesând link-ul https://fundatia.ubbcluj.ro/doneaza/.

Pentru detalii complete şi informaţii suplimentare vă invităm să accesaţi link-urile www.econ.ubbcluj.ro/preventie şi https://fundatia.ubbcluj.ro/event/10-lei-in-10-zile-pentru-cei-din-linia....