Publicat: 5 Iunie, 2013 - 08:08

La iniţiativa unui grup de studenţi din Bucureşti, Samusocial din România organizează în data de 8 Iunie, între orele 10.00 şi 16.00, un eveniment caritabil de colectare de haine pentru persoanele defavorizate. Evenimentul se află la a treia ediţie şi va avea loc în Parcul Eroilor, lângă ieşirea de la metrou. Acest eveniment are ca scop colectarea hainelor şi donarea lor către case de copii, centre de bătrâni sau oameni fără adăpost, cât şi familiilor defavorizate care au nevoie de un astfel de ajutor.

Evenimentul se adresează persoanelor care doresc să doneze haine în stare bună, pe care aceştia nu le mai poartă şi să fie de sezon. Prima ediţie a evenimentului s-a desfăşurat în anul 2010, în Parcul Kiseleff, iar la cea de-a doua editie la care Samusocial din România a fost unul dintre beneficiari, evenimentul s-a desfăşurat în Parcul Izvor. Cu aceasta ocazie, a fost strâns un număr impresionant de haine, încălţăminte şi jucării, o parte din ele fiind direcţionate către persoanele adulte fără adăpost şi familiile cu copii care trăiesc în stradă. Acest eveniment nu are ca scop strângerea de fonduri şi nu se primeşte nici un fel de ajutor financiar.

Evenimentul Ai prea multe haine? Donează-le! este organizat de la iniţiativa a două studente - Lavinia Ivănică şi Daniela Preda, în parteneriat cu asociaţiile Samusocial din România, Fluens şi Sfântul Stelian.