Publicat: 23 Mai, 2017 - 09:44
Share

Camera Deputaţilor a lansat o licitaţie publică pentru achiziţionarea unui sistem video capabil să asigure redistribuirea circuitului tv intern, dar şi filmarea fiecăruia dintre cele 512 locuri din sala de plen, costul estimat fiind de aproape 2 milioane de lei.

„Există o cerinţă imperativă a conferinţelor ce urmează să se desfăşoare în această sală (una dintre ele este AP NATO, care va avea loc în toamnă, n.r.), în sensul că toate cele 512 locuri din sala de plen trebuie să fie afişate pe ecran în funcţie de cine ia cuvântul”, a precizat, luni, Alexandru Tănase, şeful Direcţiei „Tehnic” Camera Deputaţilor, motivând astfel necesitatea acestei achiziţii.

El a arătat că noul sistem va presupune montarea a 9 camere HD în sala de plen, plus o cameră în regie pentru afişarea unui limbaj mimico-gestual, acest nou sistem fiind capabil să asigure şi distribuirea de imagini către presă. Tănase a menţionat că a fost lansată o licitaţie publică în acest sens, iar costurile noului echipament sunt estimate la 1.9 milioane de lei.

„Din 7 camere montate iniţial în 2005 mai funcţionează 3 în momentul de faţă. Restul echipamentelor care servesc la mixare şi comutare sunt de mult ieşite din fabricaţie şi avem probleme cu piesele de schimb”, a mai spus Tănase.