Publicat: 4 Aprilie, 2020 - 11:08
Share

La începutul anului 2020, izbucnirea bruscă a coronavirusului COVID-19 a lovit China și s-a răspândit în întreaga lume. Cu răspândirea sa rapidă, o gamă largă de infecții și o mare dificultate în prevenire și control, a devenit cea mai mare provocare de sănătate publică cu care se confruntă lumea. Ambasadorul Chinez în Tanzania, Maddam Wang Ke, a spus în mesajul său săptămâna aceasta că, în prezent, transmiterea locală a virusului în China, în principal în orașul Wuhan, a fost practic oprită, un triumf asupra COVID-19.

În acest mesaj de presă către lume, Maddam Wang Ke a spus că în afara Chinei, numărul infecțiilor crește într-un ritm exponențial, Europa fiind noul epicentru al epidemiei.

Situația din Africa a devenit, de asemenea, tot mai severă, numărul cazurilor confirmate și al țărilor afectate fiind în creștere.

În această luptă grea împotriva pandemiei COVID-19, a existat un mare angajament al guvernului chinez și al conducătorilor săi, împreună cu dăruirea și sacrificiul poporului chinez.

„Asistența dezinteresată și totală din partea Chinei pentru a sprijini eforturile altor țări de a combate pandemia au demonstrat că China își pune în practică conceptul de construire a unei comunități cu un viitor comun pentru omenire și oferă în mod activ înțelepciunea și soluția chinezească celor mai mari Provocarea globală a sănătății publice de la cel de-al doilea război mondial ”, a spus ea.

Bătălia Chinei împotriva COVID-19 este o contribuție de excepție la triumful asupra COVID-19 și la construirea unei comunități cu un viitor comun pentru omenire. În lupta împotriva COVID-19, China a luat cele mai cuprinzătoare, riguroase și minuțioase măsuri sub conducerea puternică a președintelui Xi Jinping.

Acesta a impus o blocare asupra orașului Wuhan, epicentrul epidemiei, care are o populație de peste 11 milioane de locuitori. Cei 1,4 miliarde de chinezi au răspuns chemării de a se face carantină acasă.

În 2 săptămâni, au fost construite 2 spitale cu 2.600 de paturi. Nouăsprezece regiuni administrative la nivel de provincie din afara provinciei Hubei, cea mai afectată regiune, s-au asociat cu diferite orașe din Hubei pentru a oferi asistență vizată.

Peste 42.000 de asistenți medicali din 346 de echipe medicale din toată țara și militarii s-au adunat în provincia Hubei, în special în Wuhan, pentru a trata zeci de mii de pacienți COVID-19 acolo.

Ambasadorul Wang a spus că prin eforturi concertate, China a înregistrat progrese remarcabile în prevenirea și controlul epidemiilor, iar tendința reluării accelerate a producției și a muncii a fost susținută în toată țara.

„Realizările deosebite ale Chinei în combaterea COVID-19 au încetinit răspândirea bolii la nivel mondial, au oferit oportunități și experiență valoroase pentru lupta globală împotriva epidemiei și au câștigat laude răspândite din partea comunității internaționale”, a spus ea.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Ghebreyesus, a declarat că China a cumpărat ora mondială, chiar dacă cu un cost foarte mare.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a lăudat contribuția Chinei la lupta globală împotriva COVID-19, menționând că chinezii depun eforturi pentru umanitate.

Lupta Chinei împotriva COVID-19 este o practică vie de a construi o comunitate cu un viitor comun pentru omenire. China nu este singură în lupta sa fără precedent împotriva COVID-19. Eforturile sale de control al epidemiei au câștigat un sprijin larg din partea diferitelor țări din întreaga lume.

„Când China se confruntă cu amenințarea COVID-19, frații noștri africani nu au uitat că atunci când virusul Ebola a făcut ravagii în Africa în 2014, China este prima țară care a trimis un avion charter pentru a livra livrări de urgență și o echipă medicală pentru a trata pacienții africani. indiferent de riscul mare de infecție, a spus ea.

Țările africane au făcut reciproc extinderea mâinilor de ajutor în China de această dată. Indiferent în sesiunea ordinară a Consiliului executiv al Uniunii Africane, există consens asupra faptului că ceea ce China a făcut pentru a lupta împotriva COVID-19 este lăudabil în triumful asupra COVID-19 și merită respect și sprijin.

„Lupta Chinei împotriva COVID-19 demonstrează responsabilitatea sa ca țară majoră în construirea unei comunități cu un viitor comun pentru omenire. Chiar dacă a fost doar un mic ajutor din partea celorlalți, ar trebui să returnați favoarea cu tot ce puteți atunci când alții au nevoie ”, a adăugat ea.

China a desfășurat activ cooperarea internațională împotriva epidemiei și lucrează strâns cu alte țări pentru a proteja sănătatea publică regională și globală într-un mod deschis, transparent și responsabil.

China a împărtășit secvența genetică a virusului cu OMS și alte țări în timp util.

Acesta a lansat zilnic informații despre situația epidemică din China și a împărtășit experiențele sale în combaterea COVID-19 cu întreaga lume, inclusiv publicarea celor mai recente versiuni ale Protocolului de prevenire și control și a protocoalelor clinice pentru diagnostic și tratament.

China a oferit ajutor pentru cea mai bună dintre capacitățile sale OMS și alte țări și regiuni în care epidemia s-a răspândit rapid, cum ar fi Japonia și Coreea de Sud.

Echipele medicale au fost trimise într-o serie de țări, inclusiv Irak, Iran, Italia, Serbia și Cambodgia, pentru a-și susține lupta împotriva epidemiei. China acordă o importanță deosebită protecției sănătății resortisanților străini din țară și tratează studenții străini din China ca și cum ar fi fiii și fiicele poporului chinez.

În Tanzania, ca exemplu, până în prezent, nimeni dintre cei peste 5.000 de cetățeni  din China nu a contractat COVID-19 datorită măsurilor eficiente luate de guvernele locale și universități.

Oamenii din China simt cu interes pentru Africa, deoarece se confruntă cu provocarea COVID-19. Guvernul chinez a donat 2 loturi de truse de testare în valoare totală de 12.000 pentru Africa, prin intermediul Centrului pentru controlul bolilor din Africa (CDC) și va furniza în curând mai multe livrări de ajutor de urgență Tanzaniei și altor țări africane afectate de COVID-19.

Multe întreprinderi chineze și organizații neguvernamentale (ONG-uri), cum ar fi Fundația Jack Ma și Fundația Alibaba, au donat proviziilor medicale de mare nevoie pentru Africa.

Experții chinezi au susținut recent prima conferință video cu omologii lor africani pentru a-și împărtăși experiențele în controlul epidemiei și tratarea pacienților într-un triumf asupra COVID-19.

"Suntem mândri că China este din nou prima țară care a acordat ajutor masiv Africa atunci când continentul are nevoie", a spus ea.

Pandemia COVID-19 dezvăluie că în epoca globalizării, lumea este o comunitate care împărtășește bogăție și vai, și nicio țară nu poate aborda singure numeroasele provocări cu care se confruntă omenirea sau își permite să se retragă în auto-izolare.

Virusul nu respectă granițele și nici nu respectă etnia, religia sau statutul social. A devenit un consens global că a-i ajuta pe ceilalți înseamnă a vă ajuta pe voi înșivă.

„Cu toate acestea, trebuie să remarcăm că [o] țară și politicieni nu numai că au subestimat situația epidemică proprie, au făcut o treabă proastă în controlul epidemiei, dar au fabricat zvonuri, au stigmatizat China și au ignorat cooperarea internațională, constituind piedici pentru lupta globală împotriva COVID-19 ", a spus Wang.

Faptele au dovedit că solidaritatea și cooperarea internațională sunt cea mai bună armă pentru combaterea pandemiei COVID-19. În cadrul Summit-ului extraordinar al liderilor G20 cu privire la COVID-19, organizat pe 26 martie, președintele chinez Xi Jinping a susținut un discurs important.

Președintele Xi a remarcat necesitatea de a fi hotărât în ​​lupta împotriva unui război global împotriva focarului COVID-19 și țările propuse din lume colaborează pentru a construi cea mai puternică rețea globală de control și tratament pe care a văzut-o.

Liderii G20 au ajuns la un consens larg asupra unor aspecte precum prezentarea unui front unit împotriva COVID-19 și salvgardarea economiei globale.

„Cred că, atât timp cât vom păstra conceptul de a construi o comunitate de viitor împărtășit pentru omenire, să ne ajutăm reciproc și să depășim în comun dificultățile, cu siguranță vom triumfa asupra [pandemiei] COVID-19 și, în cele din urmă, vom crea un viitor mai bun. pentru omenire ”, a declarat ambasadorul chinez în Tanzania în mesajul său citit săptămâna aceasta. (eTN)

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 16384 bytes) in /home/amosnew/public_html/modules/system/image.gd.inc on line 256

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 16384 bytes) in /home/amosnew/public_html/includes/database/database.inc on line 2227

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: